Herkenbaar in beeld

Eerste relschopper Rotterdam meldt zich na publicatie foto's

02 december 2021 20:20 Aangepast: 03 december 2021 05:55
Deze verdachte meldde zich snel na publicatie. Beeld © politie

Een verdachte van de rellen in Rotterdam heeft zich bij de politie gemeld, nadat foto's van acht verdachten door de politie online waren gezet. Op de vrijgegeven beelden zijn zeven relschoppers herkenbaar te zien, één van hen is geblurd omdat hij waarschijnlijk minderjarig is.

Bekijk de foto's hier.

Tijdens de ongeregeldheden op en rond de Coolsingel, die uitbraken na een vreedzame betoging tegen het coronabeleid, werden 49 verdachten opgepakt. Afgelopen maandag zaten volgens het Openbaar Ministerie (OM) acht relschoppers nog steeds vast.

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Zeven gewonden en zeker twintig arrestaties na coronarellen Rotterdam

Minderjarigen

"Het gaat om beelden van een aantal verdachten die de politie eerst een week lang intern heeft bekeken", aldus een politiewoordvoerster maandag. "Wijkagenten en andere politiemedewerkers kregen zo de gelegenheid personen op de beelden te herkennen, zodat we ze kunnen oppakken. Je ziet bijvoorbeeld mensen stenen gooien terwijl ze onherkenbaar zijn. Op andere beelden zien we die personen dan soms wel herkenbaar in beeld."

De politie kondigde eerder al aan dat de beelden vandaag openbaar gemaakt zouden worden. Verdachten die zich tot vandaag bij de politie meldden, konden zo voorkomen dat ze getoond werden. "Minderjarigen, of personen van wie de politie vermoedt dat ze minderjarig zijn, worden geblurd in beeld gebracht."

Alleen intern gebruik

Normaal gesproken blijven de beelden twee weken voor intern gebruik. Maar vanwege de ernst van de ongeregeldheden gaf het OM toestemming om de beelden al na een week openbaar te maken.

De laatste tijd grijpen relschoppers betogingen in diverse steden aan om de politie en mobiele eenheid te belagen met vuurwerk, stenen en andere voorwerpen, ruiten in te gooien en brand te stichten.

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Twee mensen met schotwond in ziekenhuis, 51 arrestaties na rellen Rotterdam

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore