Fataal schietincident

Alec Baldwin: 'Ik heb de trekker niet overgehaald'

01 december 2021 21:33 Aangepast: 01 december 2021 21:50
Beeld © ANP

Alec Baldwin zegt dat hij de trekker van het pistool dat cameravrouw Halyna Hutchins doodde op de set van de film Rust niet heeft overgehaald. Dat is te zien in een fragment van het eerste interview dat de acteur over het fatale incident heeft gegeven en morgen wordt uitgezonden op de Amerikaanse tv-zender ABC.

In de vrijgegeven beelden stelt de interviewer onder meer dat het overhalen van de trekker van het pistool niet in het script stond. Baldwin zegt daarop dat hij dat inderdaad niet heeft gedaan. "Nou, de trekker is niet overgehaald. Ik heb de trekker niet overgehaald", zegt Baldwin.

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Alec Baldwin geeft eerste interview na schietincident Rust: 'Meest intense gesprek ooit'

Op de volgende vraag antwoordt hij dat hij nooit een pistool op iemand zou richten en de trekker zou overhalen. "Nooit." Hoe het fatale ongeluk dan wel kon gebeuren wordt uit de eerste vrijgegeven fragmenten niet duidelijk.

Echte kogel

Tot nu toe is het verhaal dat Baldwin het pistool, dat in plaats van losse flodders een echte kogel bevatte, hanteerde toen cameravrouw Hutchins fataal werd geraakt.

Het politieonderzoek naar de toedracht van het ongeluk is nog gaande. Het is voor het eerst dat Baldwin zich uitspreekt over de kwestie.

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore