Ga naar de inhoud
Coronabesmettingen

Staatsbezoek koning en koningin aan Griekenland uitgesteld

Het geplande staatsbezoek van koning Willem-Alexander en koningin Máxima aan Griekenland is uitgesteld. Dat heeft de Rijksvoorlichtingdienst zojuist bekendgemaakt.

Het bezoek zou plaatsvinden van maandag 13 december tot en met woensdag 15 december, maar wordt nu uitgesteld vanwege het hoge aantal coronabesmettingen.  

Migratie

Tijdens het bezoek zou er onder meer aandacht zijn voor de betrekkingen tussen Nederland en Griekenland en andere landen op het gebied van economie en innovatie, duurzaamheid, migratie en mensenrechten. Als voorbereiding op het bezoek had het koninklijk paar vorige maand onder meer een achtergrondgesprek bijgewoond over migratievraagstukken in Griekenland.

Koning
Lees ook:
Koning en koningin schenden coronaregel tijdens vakantie in Griekenland

Het besluit om het bezoek tot nader order uit te stellen is 'in goed overleg' genomen met de Griekse president Katerina Sakellaropoulou. Er is nog geen nieuwe datum bekendgemaakt.

'Kan wel even duren'

"Het kan wel even duren voordat het bezoek alsnog plaatsvindt", zegt Sander Paulus, verslaggever Koninklijk Huis. "Er zijn drukke agenda’s van premiers, presidenten en de koning zelf waar men rekening mee moet houden. Om die agenda’s gelijk te leggen, daar gaat heel wat diplomatiek overleg aan vooraf."

Eerder werd het staatsbezoek aan Duitsland al uitgesteld door corona. Dat zou eigenlijk in juni 2020 zijn, en vond uiteindelijk plaats in juli 2021.

Bekijk ook: Druk staatsbezoek in Noorwegen na 3 dagen afgelopen

04:12
Vorige maand brachten de koning en koningin nog een staatsbezoek aan Noorwegen