Zwaargewond

Voor ziekenhuis gedumpte jongen (18) mogelijk betrokken bij plofkraak in Duitsland

30 november 2021 09:57 Aangepast: 30 november 2021 11:29
Een Duitse politieauto (archieffoto) Beeld © iStock

De Duitse politie onderzoekt of de  jongen die afgelopen vrijdag zwaargewond werd achtergelaten bij het Catharinaziekenhuis in Eindhoven, betrokken is geweest bij een plofkraak in het Duitse Neuss.

Dat bevestigt de politie in Rhein-Kreis Neuss aan RTL Nieuws. De jongen wordt gezien als mogelijke verdachte van de plofkraak.

Vorige week vrijdag werd 's ochtends vroeg een zwaargewonde man afgezet voor de hoofdingang van het Catharina Ziekenhuis in Eindhoven.

De auto waarin het slachtoffer werd vervoerd, vertrok direct zonder gegevens achter te laten. De auto is na het ziekenhuisbezoek waarschijnlijk richting Amsterdam gereden.

Met onder meer een politiehelikopter is daar naar het voertuig gezocht, maar de auto is nog niet gevonden.

Op anderhalf uur rijden

De politie had al direct het vermoeden dat de man betrokken was bij een misdrijf in Duitsland. Nu blijkt dat het voorval mogelijk verband houdt met een plofkraak in het Duitse Neuss, een stad bij Dusseldorf op zo'n anderhalf uur rijden van Eindhoven.

Daar werd die nacht rond 3.00 uur 's nachts een pinautomaat opgeblazen. Volgens de politie was de schade groot en moest de lokale brandweer er aan te pas komen om de brand die bij de explosie was ontstaan, te blussen.

Eindhoven en Neuss liggen niet ver van elkaar. Eindhoven en Neuss liggen niet ver van elkaar.

De jongen, die volgens NH Nieuws uit Alkmaar komt, werd een paar uur later afgezet bij het ziekenhuis in Eindhoven. De artsen van de spoedeisende hulp hebben zich afgelopen vrijdag ontfermd over de jongeman.

De Duitse politie onderzoekt nu of de jongen betrokken is bij de plofkraak in Neuss. Ook zijn ze op zoek naar de andere verdachten.

Het is niet bekend hoe het nu met de jongen gaat. De Duitse recherche heeft contact met hem, maar doet geen mededelingen over zijn gezondheid of het lopende onderzoek.

Walhalla voor plofkrakers

Duitsland is voor plofkrakers een walhalla, meldt het Eindhovens Dagblad. In vergelijking met Nederland zijn er veel meer pinautomaten te vinden, en vaak zijn ze ook nog eens vrij oud en daardoor slecht beveiligd.

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Vier Nederlanders opgepakt voor reeks plofkraken in Duitsland

De plofkraak in Neuss is dan ook de zoveelste binnen korte tijd in de regio. "Voor mijn gevoel is het elke vier of vijf nachten wel ergens raak", zegt een lokale Duitse agent tegen de krant. "En altijd in de grensstreek: Düsseldorf, Krefeld, Keulen."

Bekijk ook: eerder dit jaar werd Alkmaar opgeschrikt door een plofkraak

De schade was enorm. "Overal lagen de ruiten eruit, zelfs in het blok ernaast."

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore