In isolatie

Beveiligers en politie bewaken isolatie-hotel Badhoevedorp

28 november 2021 21:20
Het quarantainehotel in Badhoevedorp Beeld © ANP

Beveiligers en politie bewaken het hotel in de regio Kennemerland waar positief geteste reizigers uit Zuid-Afrika in isolatie zitten. In het hotel zien particuliere beveiligers erop toe dat de gasten die in isolatie moeten blijven zich daar ook aan houden.

Buiten zorgen politie en marechaussee dat niemand het hotel binnenkomt die er niets te zoeken heeft en regelen ze dat overige gasten ongestoord het hotel in en uit kunnen gaan, zegt een woordvoerder van de Veiligheidsregio Kennemerland.

Gevaar voor volksgezondheid

"De bewaking staat er niet voor niets", zegt de woordvoerder op de vraag of ze al in actie moesten komen om positief geteste reizigers op hun kamer te houden. De reizigers wordt in eerste instantie gevraagd zich aan de regels voor de isolatie te houden, pas als ze dat niet doen, wordt een verplichting opgelegd.

De Veiligheidsregio Kennemerland heeft de bewaking ingesteld in overleg met het Openbaar Ministerie (OM) en de GGD, die moet aangeven dat er een gevaar bestaat voor de volksgezondheid. 

Bekijk ook: Nic zit met corona in het quarantainehotel

Erg vervelend, vooral omdat hij het feestje van zijn jarige zoon mist.

Hoeveel van de besmette reizigers uit Zuid-Afrika nog in het hotel zitten, kon de Veiligheidsregio niet zeggen, maar demissionair minister Hugo de Jonge (Volksgezondheid) zei vanmiddag dat 'een flink deel' van de besmette passagiers nog in het hotel verblijft.

Naar huis onder voorwaarden

De bewaking blijft er ook, zolang gasten in isolatie zitten in het hotel, zegt de Veiligheidsregio. Iemand kan alleen naar huis om daar verder in isolatie te blijven als er sprake is van 'beschermd vervoer'.

In totaal zijn 624 passagiers die vrijdag uit Zuid-Afrika op Schiphol arriveerden door de GGD getest op corona, van wie 61 positief. Bij 13 personen is tot nu toe de omikronvariant van het coronavirus aangetroffen, maar het onderzoek naar alle positief geteste personen is nog niet afgerond.

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

De nieuwe virusvariant omikron: hoeveel zorgen moeten we ons maken?

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore