Ga naar de inhoud
Beloning uitgeloofd

450 tips over vermiste studente Tanja Groen: 'Er zit interessante informatie bij'

Er zijn de afgelopen tijd 450 tips binnengekomen over de sinds 1993 vermiste studente Tanja Groen. Een deel van de tips die zijn binnengekomen bij de Stichting de Gouden Tip, bevat informatie die interessant genoeg wordt geacht om verder uit te zoeken.

"Ik gok dat ongeveer tien procent van de mails mogelijk interessante informatie bevat die verder onderzocht dient te worden", zegt voorzitter van de stichting Kelly de Vries tegen L1.

Tanja Groen verdween in de nacht van 31 augustus 1993 nadat ze van een feestje van een studentvereniging in het centrum van Maastricht naar haar kamer in het dorp Gronsveld fietste. Daar kwam ze nooit aan. De zaak is nog altijd niet opgehelderd.

Vermissingszaak
Lees ook:
Vermissingszaak Tanja Groen haalt al meer dan 1,3 miljoen euro op

Om een doorbraak te forceren richtte misdaadjournalist Peter R. de Vries de stichting de Gouden Tip op. De misdaadjournalist, die in juli overleed nadat hij was neergeschoten, hoopte via crowdfunding één miljoen euro in te zamelen. Dat bedrag werd uitgeloofd voor de gouden tip in de vermissingszaak.

Politieteam dagelijks actief

Ruim vijf maanden later staat de teller van de crowdfunding op ruim 1,4 miljoen euro, en zijn er honderden tips binnengestroomd bij de stichting. De dochter van Peter R. de Vries, Kelly, heeft de voorzittershamer van de stichting overgenomen na het overlijden van haar vader. "Zijn strijd, zijn legacy en zijn grote wens om Tanja bij haar ouders thuis te brengen, leeft voort. En daarom gaan wij door. Door, om dit het jaar van Tanja te maken."

Een woordvoerder van justitie bevestigt tegenover de Limburgse omroep dat er nog altijd wordt gewerkt aan het onderzoek naar de vermissing van Tanja Groen, mede op basis van de tips bij de stichting. "Dit onderzoek ligt niet stil. Er zijn steeds medewerkers van de politie met dit onderzoek bezig. Het team is iedere dag actief doende met het nalopen van de tips."

Geen
Lees ook:
Geen sporen gevonden van vermiste Tanja Groen bij zoekactie Strabrechtse Heide