Komen en gaan van storingen

Onstabiel herfstweer houdt aan: 'Een goede regenjas is deze week wel handig'

28 november 2021 11:09 Aangepast: 28 november 2021 14:28
Een regenjas is deze week geen onnodige luxe, zegt meteoroloog Verhoeven. Beeld © ANP

Wie had gehoopt dat het druilerige weer deze week zou verdwijnen, heeft pech. Vandaag blijft het regenen en ook de komende dagen blijft het weer onstabiel, zegt Brian Verhoeven van Buienradar. "Ik hoop niet dat mensen hopen op stabiel zonnig weer, want dat zit er de komende dagen echt niet in."

Vandaag wordt het nat, zegt Verhoeven. "Eerst trekt er een regengebied naar het zuidoosten. Daarna vallen voornamelijk in het noorden en zuidwesten regelmatig buien. Daarbij is een klap onweer mogelijk en kan korrelhagel vallen vanwege de koude bovenlucht."

Rond 15.00 uur verandert de neerslag in buien: losse plukjes neerslag. "En het is niet warm. In het zuidoosten wordt het maximaal een graad of 3 en in het noordwesten en aan de kust loopt het kwik op tot 7 graden."

Natte sneeuw

De buien blijven vanavond en vannacht aanwezig. Als die landinwaarts trekken, waar het kouder is, zal de korrelhagel en regen kunnen overgaan in natte sneeuw. "We zijn van de winterse neerslag nog niet volledig af."

Net als vanochtend is er ook morgenochtend kans op mistbanken. "Daar moeten weggebruikers wel rekening mee houden. Ook kunnen op die plekken met mist natte weggedeelten, zoals bruggen, bevriezen."

Morgen meeste zon

Morgen wordt wel de beste dag, zegt de meteoroloog. "Dan schijnt veruit de meeste zon, maar helemaal droog wordt het niet. Vooral vanuit het kustgebied valt dan wel een bui, maar er is meer ruimte voor de zon."

Richting dinsdag wordt het onstabieler, vertelt Verhoeven. "Het wordt bewolkt, grijs en er valt vanaf dinsdag iedere dag wel aardig wat neerslag." Wel gaat de temperatuur in de loop van dinsdag iets omhoog richting 9 a 10 graden. In de nacht naar woensdag koelt het vrijwel niet af.

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Al jaren nauwelijks herfststormen: 'Dat is geen toeval'

'Goede regenjas is handig'

Vanaf donderdag komt er weer wat koelere lucht het land in, maar dat leidt volgens Verhoeven niet tot vrieskou.

"Kort samengevat is het een komen en gaan van storingen. Een goede regenjas is wel handig. En ik zeg regenjas, want vooral woensdag gaat het best hard waaien. En een paraplu heel houden met dat weer is echt knap."

Gebruik jij de RTL Nieuws-app al?

Ja? Daar zijn we blij mee! Nog niet? Download ‘m hier voor Android en iOS.

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore