Sommigen naar huis

Ongeveer zestig passagiers van vluchten Zuid-Afrika in quarantainehotel bij Schiphol

27 november 2021 14:05 Aangepast: 28 november 2021 09:19
Het hotel waar de passagiers verblijven. Beeld © RTL Nieuws

In het quarantainehotel bij Schiphol zitten 'ongeveer zestig' passagiers van de vluchten uit Zuid-Afrika. Het gaat om besmette mensen, maar ook sommige negatief geteste partners.

Op de vluchten die gisteren aankwamen zaten 61 passagiers die positief getest zijn. Een deel van hen was met de auto naar Schiphol gekomen en woont alleen, zij mogen thuis in quarantaine. Dat gaat in ieder geval om vijf mensen, zegt de GGD Kennemerland.

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

GGD opent telefoonnummer voor coronatest voor terugkeerders Zuid-Afrika

De groep van ongeveer zestig mensen die in het Ramadahotel zijn ondergebracht, bestaat ook uit negatief geteste partners. Het merendeel is afkomstig uit het buitenland.

Of de besmette mensen de omikronvariant onder de leden hebben is nog niet bekend. Mogelijk wordt daar later vandaag meer over duidelijk. De passagiers moeten vijf tot zeven dagen in het hotel blijven. 

Schiphol: geen extra maatregelen

Schiphol neemt vooralsnog geen extra maatregelen op de luchthaven dan de al geldende regels zoals afstand houden en het verplichte mondkapje om reizigers tegen het coronavirus te beschermen.

De luchthaven en luchtvaartmaatschappij KLM onderzoeken hoe het kan dat op een vlucht zo veel besmette reizigers zaten.

RTL Nieuws aanmelden nieuwsbrief

Dagelijkse update

Wil jij iedere middag een selectie van het belangrijkste nieuws en de opvallendste verhalen in je mail? Meld je dan nu aan voor de dagelijkse update.

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore