Ga naar de inhoud
Trouwerijen afgezegd

Trouwbranche: Bruidsparen in paniek na aankondiging maatregelen

Foto ter illustratie. Beeld © Phil Nijhuis / ANP

Na de aankondiging van nieuwe coronamaatregelen merkt de trouwbranche dat de paniek onder bruidsparen begint toe te nemen, zo ziet Stichting Trouwbranche Nederland. Vooral bruiloften die volgend jaar gepland staan worden geannuleerd.

"De meeste afmeldingen zijn van bruiloften in het eerste en tweede kwartaal van volgend jaar. Die bruidsparen zijn nu het meest in paniek", zegt Frederiek Klop, weddingplanner en voorzitter van Stichting Trouwbranche Nederland.

Zoë
Lees ook:
Zoë en Patrick durven weer te trouwen: 'We moesten de bruiloft vier keer verzetten'

"De paren die hun bruiloft op kortere termijn gepland hebben staan, zijn al een paar weken bezig met een andere invulling om hun dag toch door te laten gaan."

Verdriet, pijn en ellende

Zo ziet Klop de laatste tijd veel creativiteit bij de bruidsparen. "In plaats van een diner en avondfeest trekken ze het naar voren, door een uitgebreide lunch te organiseren, of ze beginnen om 15.00 uur al met een feestje. Dat gaat natuurlijk heel goed als dat tot 20.00 uur mag, maar nu de eindtijd 17.00 uur wordt, is dat toch een stuk minder aantrekkelijk."

Bruidsparen
Lees ook:
Bruidsparen dubbel gestraft: 'Uitstellen bruiloft is verdrietig én kost veel geld'

Klop spreekt van 'veel verdriet, pijn en ellende, bij bruidsparen maar ook bij trouwlocaties en ondernemers'. "Gelukkig is het niet de meest hectische periode van het jaar qua bruiloften. Alles wat er nu nog staat zijn vooral huwelijken die al een keer eerder zijn verzet."

Keer op keer uitgesteld

Matrimonium, de vereniging voor trouwambtenaren, merkt dat er onrust is onder bruidsparen. "Mensen plannen hun huwelijk nog wel, maar veel meer onder voorbehoud. Er zitten stellen tussen die voor de derde keer hun huwelijk moeten verplaatsen", aldus een woordvoerder.

Nu de maatregelen weer zijn aangescherpt, verwacht de vereniging dat het weer annuleringen gaat regenen. "Een keuze maken in gasten vinden mensen toch vaak heel moeilijk, dus dan stellen ze het uit."

GGD
Lees ook:
GGD opent telefoonnummer voor coronatest voor terugkeerders Zuid-Afrika

Gebruik jij de RTL Nieuws-app al?

Ja? Daar zijn we blij mee!
Nog niet? Download ‘m hier voor Android en iOS