Rolex

Ali B van horloge beroofd bij zijn huis in Almere: 'Kan een keer gebeuren'

26 november 2021 09:38 Aangepast: 26 november 2021 12:11
Ali B Beeld © ANP

Rapper Ali B is gisteravond van zijn horloge beroofd voor zijn huis in Almere. Samen met zijn chauffeur werd hij door meerdere daders overvallen. Volgens de politie is daarbij gedreigd met mogelijke vuurwapens. "Ergens had ik al in mijn hoofd: het kan een keer gebeuren", zegt Ali B over de beroving.

In een bericht op Instagram beklemtoont de artiest dat hij en zijn gezin gezond en ongedeerd zijn. "Mensen wilden wat hebben, ik heb dat gegeven. Het gaat goed, en ik hoop dat ze de daders pakken", aldus Ali B. "Ik laat de politie zijn werk doen."

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Lil' Kleine brutaal beroofd van peperduur horloge in Rotterdam

Tegen Omroep Flevoland zegt hij dat hij van zijn 'klokje' is beroofd. De rapper laat weten niet per se geschokt te zijn. "Je leest steeds vaker dat zulke dingen gebeuren", aldus Ali B tegen de omroep, waarmee hij doelt op eerder berovingen van bekende Nederlanders. "Ergens had ik al in mijn hoofd: het kan een keer gebeuren."

Duur klokje

Ali B zat woensdag bij Op1 aan tafel, waar hij vertelde een dure horloge te bezitten. "Ik heb een klokje, daar ben ik trots op, daar ben ik blij mee", zei hij in de uitzending waar hij zijn nieuwe boek 'De Ali B Methode' promootte. Tegen presentator Charles Groenhuijsen beaamde hij vervolgens dat het gaat om 'een duur klokje'.

Eerder postte Ali B op Instagram foto's van zijn horloge, een Rolex Yacht-Master II. Dat horloge kost bij een officiële dealer rond de 20.000 euro, maar is een stuk duurder bij een niet-officiële dealer, vanwege de beperkte oplage. Ook wordt duidelijk op zijn foto's op Instagram dat het niet zijn enige Rolex is.

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Jasper (27) biedt een kijkje in de 'extreem gesloten wereld' van horlogehandel

Overval Lil' Kleine

Ook andere bekende Nederlanders raakten werden beroofd van dure horloges. Rapper Lil' Kleine werd begin november beroofd van zijn Patek Phillipe Nautilus. Dat exclusieve horloge is 174.000 euro waard.

Daarnaast werd PSV-voetballer Eran Zahavi in zijn huis overvallen en werden in elk geval drie Rolexen buitgemaakt. Ook voetbalanalyst Rene van der Gijp werd bij zijn huis overvallen. Die daders hadden het ook op zijn horloge voorzien. Die overval mislukte omdat ze Van der Gijp niet te pakken kregen in zijn gepantserde auto.

De melding van de overval op Ali B kwam rond 21.15 uur binnen. De daders zijn gevlucht in een auto. De politie wilde donderdagavond nog geen mededelingen over het onderzoek doen.

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Ronnie Flex noemt horlogeroof Lil' Kleine wake-up call

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore