Coldcase

Verdachte ontkent betrokkenheid bij verdwijning Jair Soares

24 november 2021 17:42 Aangepast: 24 november 2021 17:46
Jaïr Soares

De man die wordt verdacht van de verdwijning van de 7-jarige Jair Soares in 1995, ontkent betrokkenheid bij de zaak. De verdachte, die in een tbs-kliniek zit voor een andere zaak, is deze week gehoord, meldt het Openbaar Ministerie (OM).

Jair uit Rotterdam verdween begin augustus 1995 spoorloos van het strand bij Monster in Zuid-Holland. In 2019 werd zijn vermissing op de coldcasekalender geplaatst. Daarna meldde er zich een getuige die in 1995 dicht bij de plek woonde waar Jaïr verdween.

Schiedammer parkmoord

Mede op basis van informatie van deze getuige werd deze week een 42-jarige man gehoord. Volgens De Telegraaf gaat het om Wik H., de dader van de Schiedammer parkmoord uit 2000. H. wurgde toen een 10-jarige meisje en probeerde haar 11-jarige vriendje dood te steken. H. stak hem meermaals in de nek, maar het jongetje overleefde de aanval.

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Jaïr verdween 25 jaar geleden van het strand: 'We willen antwoorden'

De verklaring van de ontkennende verdachte in de verdwijning van Soares wordt in de komende periode gecontroleerd, meldt het OM. Hij kan hoe dan ook niet vervolgd worden voor de verdwijning van Soares. De zaak is verjaard, want de 42-jarige verdachte was indertijd minderjarig.

Soares of zijn lichaam werden nooit teruggevonden.

RTL Nieuws

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore