Klapband

Zes jaar cel geëist na dodelijke aanrijding met 256 kilometer per uur

24 november 2021 13:32 Aangepast: 24 november 2021 16:14
Hulpverleners bij het ongeval op de A2 bij Nieuwegein. Beeld © ANP

Het Openbaar Ministerie heeft zes jaar cel geëist tegen een 22-jarige man uit Utrecht die vorig jaar december een dodelijk ongeluk veroorzaakte op de A2 bij Nieuwegein. De man reed vlak voor het ongeluk 256 kilometer per uur, toen hij een klapband kreeg.

Door de klapband kwam hij in botsing met de auto van een 20-jarige vrouw uit Nieuwegein. Zij overleed ter plekke.

Gehuurde auto

Na de crash gingen de bestuurder en de drie andere inzittenden van de auto er lopend vandoor. De snelle Audi RS6 waarmee hij het fatale ongeluk veroorzaakte, was gehuurd in Duitsland. De verdachte en de andere inzittenden werden dezelfde avond nog opgespoord en gearresteerd.

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Inmiddels drie aanhoudingen na dodelijk ongeval A2 Nieuwegein

"We gingen een rondje rijden en ik wilde uitproberen hoe hard de auto kon. Het was een stomme en impulsieve actie", zei de verdachte in de rechtbank van Utrecht. Op sommige momenten, tot vlak voor de klapband, zou hij boven de 300 hebben gereden. 

De politie gaat ervan uit dat het viertal dat in de auto zat voorbereidingen aan het treffen was om met de snelle Audi een plofkraak te gaan plegen in Duitsland. Volgens de officier van justitie wordt het viertal daar later nog voor vervolgd. Het onderzoek in die zaak loopt nog.

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

In elf minuten van Breda naar Rotterdam: jaar cel geëist

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore