Op snelweg

Dashcam filmt heldendaad: Henry redt vrouw die op snelweg onwel wordt

21 november 2021 16:14 Aangepast: 22 november 2021 10:16
Een fragment uit de beelden die de dashboardcamera filmde. Beeld © Herman Claassen

Henry Temmermans uit Nunspeet heeft een bijzondere daad verricht: hij redde een automobiliste die achter het stuur onwel werd door zijn auto voor die van de vrouw te gooien. Een dashcam filmde de spectaculaire reddingsactie. "Er ging van alles door mijn hoofd, maar één ding was zeker: ik moest iets doen", zegt de redder tegen RTL Nieuws.

Henry reed vrijdagmiddag op de A28 van werk naar huis toen hij vanuit zijn rechterooghoek zag dat er iets niet goed ging met een naastgelegen auto. "Via een zijraam kon ik bij de Volkswagen Polo naar binnen kijken. Ik zag een vrouw liggen. Als een pop lag haar hoofd op het stuur."

Onwel geworden

De vrouw was onwel geworden zag Henry, maar ondertussen denderde haar auto in volle vaart verder over de snelweg. Henry zag dat de auto het gras inreed. "Ik zag dat de auto maar niet stopte. Er ging van alles door mijn hoofd, maar ik wist dat ik iets moest doen."

Dus gaf Henry gas en ging voor haar rijden.  Met een klap van 50 kilometer per uur knalde de auto van de vrouw tegen de auto van Henry. "Het was een enorme klap, vooral voor die vrouw. Ze heeft vijf ribben gebroken."

Bekijk hieronder de beelden. Henry rijdt in een Ford Focus, de vrouw in een Volkswagen Polo: 

Wakker worden

Henry stapte vervolgens uit en ziet dat de vrouw nog steeds niet bij bewustzijn is. "Ik controleerde haar hartslag, ze leefde nog. Ik tikte haar aan en riep haar dat ze wakker moest worden. Toen kwam ze bij. Ze moest overgeven en was heel misselijk zei ze."

De auto die alles filmde is van Herman Claassen. Hoe toevallig: een oude bekende van Henry. "Herman heeft vervolgens 112 gebeld en is bij de vrouw gebleven. Hij is ook een held. De hulpdiensten waren binnen vijf minuten bij de vrouw."

Op bezoek

Vanochtend is Henry bij de mevrouw van in de vijftig op bezoek geweest. "Ze is in het ziekenhuis geweest en ze konden daar niets ernstigs vinden. Het is nog altijd een raadsel waarom ze niet goed is geworden achter het stuur. Ze vertelde me dat ze dit nog nooit eerder had meegemaakt en ze heeft me heel erg bedankt."

Henry voelt zich geen held. "Ik zie het als een verplichting dat je iemand helpt die in nood is. Ik ben blij dat het zo is afgelopen."

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Reddingsteam vindt zeehondje op parkeerplaats: 'Van zijn pad af'

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore