Coronarellen

Drie mensen in ziekenhuis met schotwonden na rellen Rotterdam

20 november 2021 23:05 Aangepast: 20 november 2021 23:09
Beeld © ANP

Er hebben niet twee, maar drie mensen schotwonden opgelopen na de rellen in Rotterdam gisteravond. Dat meldt de politie in een update. De slachtoffers liggen nog in het ziekenhuis.

De Rijksrecherche onderzoekt of de slachtoffers getroffen zijn door een politiekogel. Dat is standaardprocedure als er door agenten is geschoten. Gisteren bevestigde de politie al dat agenten niet alleen waarschuwingsschoten hadden gelost, maar ook gericht hadden geschoten. 

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Politie schoot gericht in Rotterdam: wanneer mag dat?

Na de rellen van gisteravond en afgelopen nacht zijn 51 mensen aangehouden. De relschoppers komen uit verschillende delen van het land, schrijft de politie.

Dit zijn beelden van een moment dat de politie schoot:

Aan de kant van de politie vielen er ook gewonden. Eén agent raakte gewond aan zijn been en moest worden opgenomen in het ziekenhuis. Een ander kon ter plaatse worden behandeld.

'Oorlogsgebied'

In het centrum van Rotterdam kwamen gisteravond honderden mensen samen om te protesteren tegen het zogenoemde 2G-beleid.

De ravage was groot na de rellen. Ondernemers zijn boos en verdrietig en bewoners noemen het 'een oorlogsgebied'.

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Puinruimen na rellen Rotterdam: 'Het is een grote klerezooi'

RTL Nieuws aanmelden nieuwsbrief

Dagelijkse update

Wil jij iedere middag een selectie van het belangrijkste nieuws en de opvallendste verhalen in je mail? Meld je dan nu aan voor de dagelijkse update.

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore