Ga naar de inhoud
Agent in ziekenhuis

Twee mensen met schotwond in ziekenhuis, 51 arrestaties na rellen Rotterdam

Politie in Rotterdam, een dag na de rellen. Beeld © ANP

Na de rellen van gisteravond in Rotterdam liggen er nog twee mensen in het ziekenhuis die werden geraakt door een kogel. Er werden tot nu toe 51 mensen opgepakt, de helft van hen is minderjarig. Dat meldt de politie in Rotterdam.

Onderzocht wordt of de twee personen die nu in het ziekenhuis liggen, zijn geraakt door kogels die de politie afvuurde toen een protest tegen de coronamaatregelen uitliep op rellen. 

Agenten voelden zich gisteravond volgens de politie zo in het nauw gedreven dat zij waarschuwingsschoten losten en gericht schoten. De Rijksrecherche gaat de zaak onderzoeken.

Agent in het ziekenhuis

Er ligt ook een agent in het ziekenhuis met een verwonding aan zijn been. Een tweede agent moest worden behandeld in de ambulance. Dat meldt de politie via Twitter:

Rellen in Rotterdam

In het centrum van Rotterdam zijn gisteravond honderden mensen samengekomen om te protesteren tegen het zogenoemde 2G-beleid. Bij de rellen die uitbraken, loste de politie schoten. Daarbij werd ook gericht geschoten. 

Het ging om enkele honderden relschoppers die zwaar vuurwerk afstaken, de politie aanvielen en brandjes stichtten. Verschillende politieauto's gingen in vlammen op. Ook werd een cameraman aangevallen door relschoppers. Bekijk hier de beelden:

Beelden Rotterdam: scooters en politieauto in brand, veel knallen

01:01

Ravage

De ravage is groot na de rellen in het centrum van Rotterdam. Ondernemers zijn boos en verdrietig en bewoners noemen het 'een oorlogsgebied'. Tientallen hulpverleners bundelen de krachten om de schade op te ruimen.

Het was chaos gister, zegt een jongen die op Zuid woont. "Ik zag mensen die alles in de fik staken, politie die werd bekogeld. Bij het World Trade Center ging het helemaal los, daar stonden de hooligans. Je kwam er niet meer door. De C&A is kapot, Bijenkorf is bijna leeggeroofd, Mediamarkt is kapotgegaan."

Puinruimen
Lees ook:
Puinruimen na rellen Rotterdam: 'Het is een grote klerezooi'

Voor veel ondernemers die hun winkel in puin aantroffen betekende dit de zoveelste klap. "We moeten al zoveel doen om ons hoofd boven water te houden, en dan komt dit er nog bovenop. We zijn verdrietig en weten niet hoe we dit moeten overleven", zegt Corine Wiedouw van lunchroom Raoul op de Coolsingel. "Het was een oorlogsgebied."

Bekijk hier het hele interview:

Rotterdam likt wonden na rellen: 'Het was oorlogsgebied'

01:57
Woede
Lees ook:
Woede om rellen Rotterdam: 'Blijf met je poten van m'n stad af'