Voorzitter NVIC

Diederik Gommers stopt volgend jaar als OMT-lid

18 november 2021 07:17 Aangepast: 18 november 2021 07:35
Diederik Gommers Beeld © ANP

Ic-arts Diederik Gommers zal per februari 2022 stoppen als lid van het Outbreak Management Team (OMT). Zijn termijn als voorzitter van de Nederlandse Vereniging voor Intensive Care (NVIC) stopt dan, en daarmee maakt hij dan ook geen deel meer uit van het OMT.

Dat heeft Gommers bevestigd na berichtgeving op Nu.nl. Gommers blijft na zijn aftreden wel werken als hoofd van de ic van het Erasmus MC in Rotterdam, een functie die hij nu ook al vervult.

Talkshows

Als Gommers niet meer in het OMT zit, betekent dat niet dat hij niet meer te zien zal zijn in talkshows, zegt hij tegen de site. "Als ik gevraagd word om uitleg te geven over het virus of over de situatie in het Erasmus MC, dan ben ik zeker bereid dat te doen. Maar over de NVIC ga ik dan niet meer. Ik wil mijn opvolger niet voor de voeten lopen."

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Gommers grijs geworden: wat voor impact heeft stress op je uiterlijk?

Hij zegt dat hij het niet erg vindt om straks minder vaak op televisie te verschijnen. "Ik vind het ook heerlijk om weer te verdwijnen in de anonimiteit."

Nieuwe voorzitter

Gommers begon vijf jaar geleden aan zijn functie als voorzitter van de NVIC, een functie die hij maximaal twee termijnen van drie jaar mocht vervullen. Het is nog niet duidelijk wie Gommers zal opvolgen. Begin februari kiezen de leden van de NVIC een nieuwe voorzitter.

Bekijk ook: Gommers wist niet wie Famke Louise of wat Instagram was

Vooral na zijn gesprek met Famke Louise, ruim een jaar geleden hier aan tafel, was Diederik Gommers een man die heel Nederland kende, en waar heel Nederland een mening over had.

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore