Ga naar de inhoud
Rechtszaak ontucht en mensenhandel

16-jarige ging zelf in prostitutie: 'Chauffeurs waren geen loverboys'

(Archieffoto) Beeld © iStock

Een destijds 16-jarig meisje uit Valkenswaard zegt zelf het initiatief te hebben genomen om in 2019 de prostitutie in te gaan. Ze gebruikte het identiteitsbewijs van haar 21-jarige zus uit Rotterdam om klanten te misleiden. Dat bleek vandaag in de rechtbank in Den Bosch.

Drie van haar chauffeurs en achttien klanten staan de komende dagen terecht voor mensenhandel en ontucht met de minderjarige Sharella.

'Gevoel dat ik ze aan het verlinken ben'

Ze verklaarde tijdens politieverhoren dat ze het niet eerlijk vindt dat er nu 21 mannen voor de rechter moeten verschijnen omdat ze, al dan niet betaalde, seks met haar hebben gehad. "Ik heb het gevoel dat ik ze aan het verlinken ben. Ik heb de mannen zelf misleid, ik ben een goede leugenaar", zei Sharella in het politieverhoor.

De drie mannen die vanmorgen terecht moeten staan omdat ze Sharella naar seksafspraken brachten, zijn volgens haar ook geen loverboys of haar pooier geweest. "Ik maakte de afspraken zelf met de klanten en beheerde het geld. Als ik 500 euro verdiende, kreeg de chauffeur 150 euro."

Marianne
Lees ook:
Marianne zwijgt nooit meer over seksueel misbruik: 'Ik was zo bang voor m'n vader'

Tegen de politie zei ze dat ze door het sekswerk een goed leven had. "Ik verdiende in een paar dagen wat mensen in een maand verdienen." De politie kwam haar op het spoor via een advertentie op sexjobs.nl. Een undercover-agent maakte een afspraak met Sharella en ontmoette haar in een hotel in Eindhoven.

'Zelf klanten misleid'

Toen hij haar om een identiteitsbewijs vroeg, kon ze alleen een kopietje overleggen. Dat bleek later van haar 21-jarige zus te zijn. De politie doorzocht met toestemming van haar vader en moeder de ouderlijke woning en vonden daar dure merkkleding en schoenen van 545 euro.

Schokkende
Lees ook:
Schokkende zedenzaak: tientallen klanten betaalden voor seks met 16-jarig meisje

Sharella heeft volgens de rechter geen aangifte willen doen tegen haar chauffeurs en klanten. "Ik heb geen hulp gehad en zelf mijn klanten misleid. Ik moet deze last alleen dragen." Ze begrijpt wel dat de politie heeft ingegrepen. Ze gaf toe dat het leven als prostituee voor een 16-jarige heel zwaar is. Na drie maanden sekswerk woog Sharella nog maar 44 kilo. Ze zit op dit moment in een jeugdinternaat in Brabant.

De drie chauffeurs worden verdacht van mensenhandel en ontucht met de minderjarige. Vanmiddag, vrijdag en volgende week maandag moeten ook achttien klanten voor de rechter verschijnen op verdenking van ontucht.