Kracht van 3,2

Flinke aardbeving schrikt ook inwoners stad Groningen wakker

16 november 2021 02:23 Aangepast: 16 november 2021 07:49
Groningen, ter illustratie. Beeld © ANP

Een flinke aardbeving met een kracht van 3,2 op de schaal van Richter in het Groningse dorp Garrelsweer heeft vannacht inwoners in de regio opgeschrikt. Ook in stad Groningen werd de beving door tientallen mensen gevoeld, schrijven inwoners op sociale media.

De beving vond even voor 02.00 uur plaats en had een kracht van 3.2. Volgens het KNMI lag het epicentrum op 3 kilometer diepte in Garrelsweer, in de gemeente Eemsdelta

'Harde klap'

Hoewel er nog geen berichten zijn over schade, schrijven veel inwoners in de regio de beving gevoeld te hebben.

"Wat was dat een harde klap, alles ging op en neer. De hele buurt is wakker hier in Groningen stad. Duizenden Nederlanders bang in hun bed. Dit kan echt niet zo! Straks stort alles nog in!", schrijft iemand op Twitter.

"Beste aardbeving hier niet normaal. Dat is even weer flink schrikken. Harde knal en hele huis heen en weer", schrijft een ander

Vaker aardbevingen

In de afgelopen weken werden in de provincie Groningen vaker aardbevingen gemeld, zelden waren die zo krachtig als deze beving. De zwaarste aardbeving was bij het dorp Huizinge in 2012. Die had een kracht van 3,6. In 2019 was er een beving met een kracht van 3,4 van bij het dorp Westerwijtwerd. 

Vorige week was er een beving met een kracht van 1,7 in het dorp Westeremden. De bevingen worden veroorzaakt door de gaswinning in de regio.

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore