Drie jongens omgekomen

Veel mensen op plek fataal auto-ongeluk tieners Helmond: 'Verslagenheid heerst'

14 november 2021 14:03 Aangepast: 14 november 2021 20:16
Beeld © ANP

Op de plek waar vannacht een fataal ongeluk plaatsvond in Helmond, hebben groepen mensen zich verzameld. Een jongen van 15 en twee jongens van 16 kwamen om het leven, nadat de auto waarin zij reden frontaal op een ambulance botste. Een vierde inzittende van de auto, een jongen van 15, raakte zwaargewond.

De tieners reden in de auto van een ander, de eigenaar van de auto is bekend bij de politie. Het ongeluk gebeurde rond 00.15 uur in een grote bocht in de Heeklaan. Volgens de politie was de personenauto daarvoor op de verkeerde weghelft beland. De betrokken ambulance was niet op weg naar een ongeluk, en reed dus zonder zwaailichten. Twee ambulancemedewerkers liepen ook verwondingen op.

Omwonenden vertellen tegen RTL Nieuws dat er veel vaker ongelukken gebeuren in de specifieke bocht. "Het is hier net een racebaan."

Huilende jongeren

Vanmiddag hebben er zich zo'n 150 mensen verzameld op de plek van het ongeluk, voornamelijk vrienden, bekenden en PSV-aanhangers. Ze zijn geëmotioneerd, sommigen huilen.  Er worden bosjes bloemen neergelegd en mensen steken vuurwerk af. De politie heeft de weg afgezet.

"We kunnen niet bevatten dat het om zulke jonge mensen gaat. Mensen van onze leeftijd", zeggen een broer en zus die vlakbij wonen tegen RTL Nieuws. "We hoorden de klap van het ongeluk en renden daarop naar buiten." Hun vader probeerde nog eerste hulp te verlenen bij het ongeluk.

Een andere buurman reageert aangeslagen. "Ik sta te trillen op mijn benen. Het is zo triest dat het om zulke jonge mensen gaat. Ik zag de auto tegen de lantaarnpaal gevouwen en dacht meteen: 'Dit kan niet goed zijn'."

Lachgas

Volgens de politie zijn de dodelijke slachtoffers twee jongens van 15 en 16 jaar uit Eindhoven en een 16-jarige jongen uit Nuenen. Die laatste zou de auto hebben bestuurd.

Op foto's van het ongeluk is een fles lachgas te zien. De politie onderzoekt nog of de lachgascilinder 'van invloed is geweest op wat er is gebeurd', aldus een woordvoerder. Zo is nog niet duidelijk of de fles uit de auto kwam, of dat hij al op de locatie lag voor het ongeluk plaatsvond.

De auto en de ambulance botsten frontaal op elkaar. De auto en de ambulance botsten frontaal op elkaar.

De burgemeester van Eindhoven John Jorritsma laat weten dat hij het ongeluk 'met deze jonge dodelijke slachtoffers ontzettend betreurt en meeleeft met de getroffen gezinnen'. Het onderzoek zal volgens hem moeten uitwijzen 'wat er verder precies gebeurd is'.

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Drie tieners overleden na botsing tussen auto en ambulance in Helmond

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore