Frontale klap

Drie tieners overleden na botsing tussen auto en ambulance in Helmond

14 november 2021 06:46 Aangepast: 14 november 2021 21:21
De auto en de ambulance botsten frontaal op elkaar. Beeld © SQ Vision

Door een aanrijding tussen een ambulance en een auto in het Brabantse Helmond zijn vannacht drie doden gevallen. Alle dodelijke slachtoffers zijn tieners, die in de auto zaten. De vierde inzittende van de wagen raakte zwaargewond, zegt de politie.

Volgens de politie zijn de dodelijke slachtoffers twee jongens van 15 en 16 jaar uit Eindhoven en een 16-jarige jongen uit Nuenen. Die laatste zou de auto hebben bestuurd.

Verkeerde weghelft

De vierde inzittende van de wagen, een 15-jarige jongen uit Eindhoven, is zwaargewond afgevoerd naar het Radboud Ziekenhuis in Nijmegen. Twee ambulancemedewerkers liepen ook verwondingen op. Zij liggen ter observatie in het ziekenhuis, meldt de GGD Brabant-Zuidoost op Twitter.

"Waarschijnlijk kwam de personenauto op de verkeerde weghelft terecht en reed vervolgens frontaal op de ambulance", vertelt de officier van dienst van de politie tegen het Eindhovens Dagblad. "Maar hoe het ongeluk precies kon gebeuren, moet verder worden onderzocht door specialisten van de Verkeers Ongevallen Analyse."

Bij de auto is een lachgasfles te zien. Bij de auto is een lachgasfles te zien.

Het ongeluk gebeurde rond 00.15 uur in een grote bocht in de Heeklaan. Daar zouden volgens omwonenden vaker ongelukken gebeuren. Op foto's van het ongeluk is een fles lachgas te zien. De politie onderzoekt nog of de lachgascilinder 'van invloed is geweest op wat er is gebeurd', aldus een woordvoerder. Zo is nog niet duidelijk of de fles uit de auto kwam, of dat hij al op de locatie lag voor het ongeluk plaatsvond.

Beide voertuigen zijn in beslag genomen en worden weggetakeld. De ambulance was net klaar met een melding en op de weg terug, volgens de woordvoerder. De sirenes en zwaailichten stonden daarom niet aan.

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Hoe verkeersveilig is jouw woonplaats? Check het hier

De burgemeester van Eindhoven John Jorritsma laat weten dat hij het ongeluk 'met deze jonge dodelijke slachtoffers ontzettend betreurt en meeleeft met de getroffen gezinnen'. Het onderzoek zal volgens hem moeten uitwijzen 'wat er verder precies gebeurd is'.

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore