Overleg op gemeentehuis

Hoe moet het verder met Feyenoord City? Morgen horen we meer

09 november 2021 00:33 Aangepast: 09 november 2021 07:51
Het stadion van Feyenoord. Beeld © ANP

Morgen komen voetbalclub Feyenoord en de gemeente Rotterdam met meer informatie over hoe het verder moet met Feyenoord City. Gisteren werd in het gemeentehuis overlegd over plannen voor het nieuw te bouwen stadion, maar over wat daar besproken werd, wilde niemand nog iets zeggen.

Een woordvoerder van de Rotterdamse gemeente meldt dat er morgen meer bekend wordt gemaakt over Feyenoord City, het omvangrijke project in Rotterdam-Zuid.

'Adempauze'

Het AD schreef gisteren dat Feyenoord aanstuurt op een adempauze van een jaar voor de bouw van het stadion. De club wil volgens de krant de komende twaalf maanden nadenken over wat het beste is voor de toekomst van Feyenoord.

Regionale media meldden afgelopen weekend dat Feyenoord de komst van een nieuw stadion niet meer ziet zitten, omdat de bouwkosten te hoog zijn opgelopen. Geen van de betrokken partijen wil dat bevestigen.

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

'Feyenoord ziet af van bouw nieuw stadion'

Voor de nieuwbouw van het stadion langs de Maas gingen alle partijen uit van een bedrag van 444 miljoen euro. Feyenoord heeft als voorwaarde om mee te doen aan het project altijd benadrukt dat de kosten niet hoger mogen worden.

3700 woningen en winkels

De gesprekken over de komst van een nieuw stadion zijn al jaren aan de gang en zorgen voor verdeeldheid onder de achterban van Feyenoord.

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Aboutaleb last gesprek over Feyenoord City af: 'Intimidatie en bedreigingen'

Het stadion is onderdeel van een groot ontwikkelingsplan, Feyenoord City, met ook de komst van onder meer 3700 woningen en winkels. In totaal zou voor zo'n 1,5 miljard euro in het gebied worden geïnvesteerd.

'Aangepaste vorm'

Volgens een woordvoerder van Feyenoord City zou het afblazen van de bouw van het stadion niet betekenen de gebiedsontwikkeling stopt. "Die gaat gewoon door. Maar dan in aangepaste vorm. Hoe die aanpassing eruit komt te zien, weet niemand," zei hij afgelopen weekend.

Donderdag is er op verzoek van de 50Plus-fractie een debat in de Rotterdamse gemeenteraad over Feyenoord City. 

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Komt Feyenoord City er nog? Gesprekken gaan volgende week verder

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore