Rechtszaak

'Vuurwerkbom was wraak na stukgelopen relatie', vrouw zwaargewond

08 november 2021 15:36 Aangepast: 08 november 2021 15:53
(Archieffoto) Beeld © ANP

Een 20-jarige man zou het stuklopen van zijn relatie hebben willen wreken door zwaar vuurwerk te gooien in de brievenbus van de jonge vrouw die hij zag als aanstichtster van de relatiebreuk. Niet zij, maar haar moeder raakte daarbij zwaargewond, vorig jaar in Zwolle.

Het vuurwerk, een zogeheten Supercobra6, ontplofte op 12 september 2020 rond middernacht in de gang van het huis. De bewoonster werd door de klap opzijgeblazen. Haar vingerkootje lag op de deurmat, schrijft dagblad De Stentor, en haar man dacht dat ze bij de explosie om het leven was gekomen. Ze moest zwaargewond naar het ziekenhuis worden gebracht.

Arbeidsongeschikt geraakt

"Wekenlang heeft mijn man me moeten verzorgen", zei het slachtoffer van de explosie vandaag in de rechtbank in Zwolle. Ze kan haar hand niet meer gebruiken en heeft hierdoor haar baan in de zorg op moeten zeggen. "Wie is er zo gestoord om een Cobra bij iemand in de brievenbus te doen en dan lachend weg te lopen?"

RTL Nieuws aanmelden nieuwsbrief

Dagelijkse update

Wil jij iedere middag een selectie van het belangrijkste nieuws en de opvallendste verhalen in je mail? Meld je dan nu aan voor de dagelijkse update.

Bij het incident waren vier jonge mannen betrokken. Drie van hen zijn verdacht; Shervinho D. wordt gezien als de hoofdverdachte. Hij ontkent en zegt dat de twee andere verdachten het vuurwerk in de brievenbus hebben gegooid.

Foto Holleeder

Dat hij een dag later op Instagram een foto van Willem Holleeder plaatste met de tekst 'Vroeg of laat wordt er afgerekend', had niets met deze zaak te maken, zei hij. Zijn advocaat vond het opvallend dat twee medeverdachten de dag voor hun verhoor afspraken 'dat ze hetzelfde verhaal zouden vertellen'. Eén van hen loog aantoonbaar bij de politie, zei hij.

Het slachtoffer eist 125.000 euro schadevergoeding, mede omdat ze blijvend arbeidsongeschikt is geraakt. 

De rechtszaak wordt op 7 december afgerond.

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore