Rustig verlopen

Meer dan 20.000 deelnemers aan protestmars tegen coronabeleid

07 november 2021 13:25 Aangepast: 07 november 2021 17:41
Het is druk op het Malieveld. Beeld © ANP

Ongeveer 20.000 tot 25.000 mensen hebben vanmiddag in Den Haag meegelopen in de mars tegen het coronabeleid. De protesttocht, die begon en eindigde op het Malieveld, verliep vrijwel zonder problemen, meldt de politie. De organisatie van de mars tegen de coronamaatregelen van het kabinet houdt het aantal deelnemers op het dubbele: circa 50.000.

De demonstranten vinden dat de overheid buitenproportionele maatregelen neemt rondom Covid-19. "Een kleine groep betogers probeerde zich af te splitsen, maar dat hebben we weten te voorkomen", zei een politiewoordvoerster. Wat ze precies van plan zouden zijn geweest, is niet duidelijk. 

Borden, spandoeken en vlaggen

De sfeer was verder gemoedelijk. Veel mensen hadden borden, spandoeken of vlaggen bij zich met daarop teksten tegen het coronabeleid of tegen het kabinet-Rutte.

We vroegen aan enkele deelnemers wat hun motivatie was om mee te lopen:

 

Tegen coronabeleid

De betoging was georganiseerd door Samen voor Nederland, naar eigen zeggen een samenwerkingsverband van tientallen organisaties. Een van de initiatiefnemers is Michel Reijinga, die eerder demonstraties tegen het coronabeleid organiseerde.

Danielle de Vries staat vrijwel elke week ergens in het land te demonstreren tegen de coronamaatregelen. Ze is het niet eens met hoe de politie en overheid omgaan met de demonstraties, waar in haar ogen te vaak wordt ingegrepen. Bekijk hieronder de video:

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

QR-code op terras, mondkapje in winkel: maatregelen vanaf nu

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore