Kort ziekbed

Zanger en medeoprichter UB40 overleden

07 november 2021 08:21 Aangepast: 07 november 2021 08:22
Terence Wilson. Beeld © ANP

Voormalige zanger, trompettist en medeoprichter van de Britse reggaeband UB40 Terence Wilson, ook bekend onder zijn artiestennaam Astro, is op 64-jarige leeftijd overleden na een kort ziekbed. Dat heeft de huidige band waar hij deel van uitmaakte bekendgemaakt.

Wilson maakte tot 2013 onderdeel uit van de band UB40 die in de jaren tachtig hits scoorde met Red Red Wine, Can't Help Falling In Love en Kingston Town. Hij vertrok daarna om een andere groep op te richten.

"We zijn er kapot van dat we moeten aankondigen dat onze geliefde Astro vandaag na een korte ziekte is gestorven", meldde zijn huidige groep, UB40 featuring Ali Campbell & Astro, op Twitter. "De wereld zal zonder hem nooit meer hetzelfde zijn."

100 miljoen platen

Eerder dit jaar overleed saxofonist Brian Travers, ook een medeoprichter van de band, op 62-jarige leeftijd aan de gevolgen van kanker. 

UB40 brak door met een cover van het nummer Red Red Wine van Neil Diamond, waarvan meer dan 100 miljoen platen werden verkocht. De naam van de groep, die 1978 in Birmingham begon, verwijst naar het Britse aanvraagformulier voor werkloosheidsuitkeringen.

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

UB40-oprichter en -saxofonist Brian Travers (62) overleden

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore