Ga naar de inhoud
Achtergelaten na aanrijding

Ouders doodgereden Tamar uit Marken eisen vervolging bestuurder

Tamar werd op 25 juli 2020 dood gevonden. Beeld © Familie

De ouders van de 14-jarige Tamar uit Marken stappen naar de rechter om vervolging af te dwingen van de man die haar doodreed. Tamar kwam vorig jaar zomer om het leven.

De advocaat van de familie, Sébas Diekstra, zegt dat de ouders van het meisje willen dat een rechter naar de zaak kijkt, nadat het Openbaar Ministerie besloot niet tot vervolging over te gaan.

Bestuurder
Lees ook:
Bestuurder die Tamar (14) doodreed wordt niet vervolgd

Het OM besloot dat in juni, omdat het niet vast is komen te staan dat hem 'ernstige verkeersfouten kunnen worden verweten'.

Weggelopen van huis

Tamar verliet in de nacht van 25 juli 2020 haar woning na een discussie over bedtijd. De politie vond haar lichaam later in de berm van de Zeedijk tussen Marken en Monnickendam.

De Duitse bestuurder kreeg wel een boete, omdat hij op het moment van het ongeluk op zijn telefoon keek. Hij verklaarde dat hij was doorgereden omdat hij dacht dat hij in een gat in de weg was geraakt.

'Lichaam
Lees ook:
'Lichaam Tamar (14) uit Marken versleept na dodelijke aanrijding'

Ongevallendeskundige Willem Baan Hofman concludeerde onlangs op basis van de op de weg gevonden sporen dat Tamar na de aanrijding moet zijn verplaatst, een scenario dat ook door het OM is onderzocht. Er is echter geen DNA van de inzittenden van de auto op haar aangetroffen.

Advocaat Diekstra start namens de ouders een zogeheten artikel 12-procedure, waarmee rechters zich buigen over de beslissing van het OM. Ze willen dat de bestuurder wordt vervolgd voor het verlaten van de plek van het ongeval.

RTL Nieuws aanmelden nieuwsbrief

Dagelijkse update

Wil jij iedere middag een selectie van het belangrijkste nieuws en de opvallendste verhalen in je mail? Meld je dan nu aan voor de dagelijkse update.