Ga naar de inhoud
Flinke windstoten

Grijs en bewolkt: druilerige dagen op komst (met een klein beetje zon)

De uiterwaarden bij Kesteren, ter illustratie. Beeld © ANP

Als je naar buiten kijkt, zie je vooral een grijze en bewolkte lucht. In het zuidoosten is de zon nog even te zien, maar al snel wordt het in het hele land bewolkt. Ook de wind doet zijn intrede. "In het noordwesten kunnen we windstoten verwachten van 70 kilometer per uur", zegt Thomas Vermeulen van Buienradar.

Op pad voor een boswandeling is geen gek idee, maar een strandwandeling is vanwege windstoten af te raden. De dag is bewolkt, druilerig en vooral winderig. "Vanuit het noordwesten gaat de wind toenemen en kunnen flinke windstoten voorkomen."

Veel bewolking

"Ook krijgen we de hele dag te maken met veel bewolking. Alleen in Limburg komt af en toe de zon tevoorschijn. De temperatuur komt uit op zo'n 11 graden", zegt Vermeulen.

Vanavond en vannacht gaat het vanuit het noordwesten regenen en later vallen er ook van tijd tot tijd buien. In de loop van de nacht volgen vanuit het noordwesten weer opklaringen. Koud is het vannacht niet: het wordt 12 graden langs de kust en 8 graden in het zuidoosten. De wind waait wel door. "Langs de kust kunnen windstoten voorkomen van 80 kilometer per uur."

Harde wind

Niet alleen vandaag is het bewolkt, ook de komende dagen blijft het grijs, met morgen opnieuw kans op harde windstoten. "Met name in de ochtend waait het hard. In de loop van de nacht naar maandag zwakt de wind af."

Verder vallen er de nodige buien. "Maar, tussen de buien door schijnt wel af en toe de zon. De temperatuur komt uit op 11 graden."

Ook
Lees ook:
Ook aan het genieten van de herfstgeur? Hier komt het vandaan

De verwachting voor volgende week is 'rustig', zegt Vermeulen. "Soms kan er wat lichte regen of motregen vallen, maar compleet verregende dagen zitten er niet tussen. De wind gaat het ook iets rustiger aan doen. Het wordt zo'n 12 tot 13 graden, en af en toe is er zelfs ruimte voor de zon."

4
Lees ook:
4 klusjes die je nu kunt doen om je tuin voor te bereiden op de winter

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore