Ga naar de inhoud
Minder dan 100 meter zicht

Code geel in midden van het land voor dichte mist, opletten tijdens ochtendspits

Het KNMI heeft code geel afgegeven voor het midden van het land vanwege plaatselijke dichte mist. Het zicht is lokaal minder dan 200 meter, waarschuwt het KNMI. "Pas op als je de weg op moet."

Maurice Middendorp, meteoroloog bij Buienradar, vertelt dat rond zonsondergang een dichte mist ontstond. "In een strook van Friesland tot Utrecht zit het nu potdicht." 

Honderd meter zicht

Op de mist- en zichtradar is te zien dat er in het midden van het land soms slechts honderd meter zicht is: 

Deze mist kan zich vanavond en vannacht verder uitbreiden. "Het is zelfs mogelijk dat we morgenvroeg tijdens de ochtendspits nog last hebben van de mist", zegt Middendorp. In de kustprovincies hebben automobilisten het minste last van de mist. En ook in Limburg valt het mee.

De
Bekijk ook:
De mist in met mistlamp

Die provincies hebben dan misschien geen last van mist, maar er valt wel flink regen. Middendorp: "Aan de westkust vallen vanavond en vannacht felle, pittige buien. En Limburg heeft te maken met bewolking en motregen."

Somber en wisselvallig

En verder dan? Is er nog iets te genieten? Niet echt. Morgen blijft het in het noorden en noordoosten van ons land kil met gemiddeld een graad of 6, omdat de mist daar hardnekkig blijft hangen. In de rest van ons land is het wat zachter weer, met af en toe buien in het westen en een graad of 10.

"De rest van de week is het een beetje somber en wisselvallig", zegt meteoroloog Middendorp. Er is elke dag kans op een spatje regen, het is bewolkt en gemiddeld 12 graden.

Kortom: druilerig herfstweer, en dat blijft ook nog wel even zo.

Gebruik jij de RTL Nieuws-app al?

Ja? Daar zijn we blij mee! Nog niet? Download ‘m hier voor Android en iOS.

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore