30 millimeter regen

Ondergelopen straten: wateroverlast door felle regenbuien

31 oktober 2021 23:28 Aangepast: 01 november 2021 07:52
Beeld van een ondergelopen straat ter illustratie Beeld © ANP

Er trokken vanavond flinke buien over ons land. Op sommige plekken viel bijna 30 millimeter regen in korte tijd. Op een aantal plaatsen zorgde dat voor wateroverlast.

Hoe dat koufront eruit zag is goed te zien op radarbeelden. Geen enkel deel van Nederland hield het droog:

Het koufront zorgde voor stortregens van lokaal wel 20 tot 30 millimeter in korte tijd. Dit zorgde op sommige plekken op wateroverlast. 

RTV Drenthe schrijft dat in Meppel een dak het dreigt te begeven door het regenwater. Ook zouden meerdere woningen ondergelopen zijn. Lokale media schrijven ook dat straten in Apeldoorn en Nunspeet zijn ondergelopen.

Beelden op sociale media

Op sociale media worden van verschillende plekken beelden gedeeld van de flinke regenbuien. Zo regende het vanavond flink in Rijssen (Overijssel) en in Gelderland: 

Ook worden op Twitter beelden gedeeld van ondergelopen tunnels in Groningen. Zo ook de tunnel onder de Zuidelijke Ringweg: 

Inmiddels is de ergste regen voorbij. Aan de westkust kunnen vannacht nog enkele buien val, vooral boven zee kan daar ook een klap onweer bij zitten. 

Ook morgen kan het nog regenen in het westen van ons land. In de rest van het land kan ook een enkele bui vallen, maar die wordt afgewisseld met wat opklaringen waardoor de zon wat vaker tevoorschijn komt. 

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Hoe slecht is het om met je auto door een plas te rijden? Dit zegt de expert

In de dagen daarna gaat de temperatuur nog een stukje naar beneden en blijft de kans op een bui aanwezig. De meeste buien worden dinsdag verwacht.

Bekijk hier de buienradar:

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore