Ga naar de inhoud
Oplossing in zicht?

Ontreddering bij kinderen door storing Roblox: 'Nog nooit zo'n boze dochter gezien'

Elisah's dochter Noa baalt flink van de storing bij Roblox. Ze kan al het hele weekend niet spelen. Beeld © RTL Nieuws / ANP

Roblox, het onlinegameplatform waar met name kinderen spelletjes spelen, kampt al twee dagen met een storing. En dat leidt tot teleurstelling en soms zelfs woede bij kinderen: "Ik heb nog nooit zo’n boze dochter gehad."

Dat schrijft Elisah onder ons bericht over de storing op Facebook. Als we haar bellen over de storing zegt ze: "Wat een ellende. Mijn kinderen zijn iedere vijf minuten aan het kijken of de storing al verholpen is."

Ideaal weer om binnen te zitten

Normaal gesproken spelen haar zoon en dochter (14) dagelijks op Roblox. Maar dat ging dit weekend niet. "In plaats daarvan hebben we buiten gewandeld, de honden uitgelaten en de Misfit de serie gekeken. Ook gezellig, maar met dit weer is het ideaal om lekker binnen te zitten en Roblox te spelen."

Storing bij Roblox

Roblox is een onlinegameplatform waar met name kinderen spelletjes spelen. Het platform, dat naar eigen zeggen ruim 43 miljoen gebruikers heeft,  kampt al twee dagen met een storing. De oorzaak van de storing zijn problemen met de servers.

Volgens storingenwebsite Allestoringen.nl hebben de meeste gebruikers problemen met inloggen, en daarna met de app en de website. Roblox verontschuldigt zich voor het probleem. Het bedrijf liet gisteravond weten mogelijk de 'onderliggende oorzaak' te hebben gevonden, maar ook vandaag werkt het platform nog niet. 

Oplossing in zicht?

Roblox meldt zojuist via Twitter dat ze het onderliggende probleem hebben gevonden. "We werken aan een oplossing en houden jullie op de hoogte."

Ook Femke’s dochter is flink van slag door de storing. "Ineens riep mijn dochter dat ze niet op Roblox kon, en dat er een storing was. De ontreddering was groot", vertelt ze aan RTL Nieuws.

Saai

Al brengt de storing ook positieve gevolgen met zich mee: "We hebben dit weekend minder discussie gehad over Roblox. Normaal zijn die er wel, over de vraag wanneer en hoe lang ze mag spelen. Maar dit weekend was dat niet aan de orde. Best gezellig dus."

Al
Lees ook:
Al ruim twee dagen storing bij gameplatform Roblox

Haar dochter is het er niet helemaal mee eens, roept ze op de achtergrond door de telefoon: "Ik vind het saai!"

Andere bezigheid

Ramon schrijft onder ons Facebookbericht: 'Het is voor iedereen in huis beter als die storing snel is opgelost'. "Dat was natuurlijk een beetje overdreven", legt hij uit. "Maar mijn dochter is gewend om Roblox te spelen. En als dat dan even niet gaat, moet ze onverwacht een andere bezigheid zoeken."

Afgelopen vrijdag lukte het haar maar niet om in te loggen. "Ze dacht dat ze aan het updaten waren, maar dat duurde wel heel erg lang. Pas toen we het bericht op RTL Nieuws zagen, wisten we pas dat het om een storing ging."

Reclame

Wat de precieze oorzaak is, is niet duidelijk. Verschillende gebruikers beweren dat het ligt aan een reclame van de Mexicaanse fastfoodketen Chipotle. Gamers konden bij goede resultaten kans maken op een prijs bij de fastfoodketen. Een halfuur voordat het misging met de servers ging deze promotie online, meldt Dutch Cowboys. Roblox spreekt dat tegen: volgens het bedrijf ligt het niet aan bepaalde partnerschappen op het platform.

Roblox is een platform waar gebruikers games kunnen spelen die door andere gebruikers zijn gemaakt. Ook kunnen gebruikers op het platform games programmeren.

Bekijk: Levi (16) pakt flinke zakcent met gamen: 'Won 10.000 dollar'

02:53
E-sports worden steeds groter. In Nederland is er zelfs al een Eredivisie voor gamers: de E-divisie. En daarin speelt ook Levi mee, als prof voor Vitesse.