Problemen met servers

Al ruim twee dagen storing bij gameplatform Roblox

31 oktober 2021 11:47 Aangepast: 31 oktober 2021 20:27
Het gamingplatform Roblox getoond op een tablet Beeld © ANP

Roblox, het onlinegameplatform waar met name kinderen spelletjes spelen, heeft al twee dagen een storing. Dat schrijft het bedrijf, dat naar eigen zeggen 43,2 miljoen gebruikers heeft, op Twitter. De oorzaak hiervan zijn problemen met de servers.

Volgens storingenwebsite Allestoringen.nl hebben de meeste gebruikers problemen met inloggen, en daarna met de app en de website. Roblox verontschuldigt zich voor het probleem. Het bedrijf liet gisteravond weten mogelijk de 'onderliggende oorzaak' te hebben gevonden, maar ook vandaag werkt het platform nog niet.

"We zijn bezig met het uitvoeren van onderhoudswerkzaamheden om Roblox zo snel mogelijk weer aan de gang te krijgen", schrijven ze op Twitter.

Volgens Republic World zouden spelers geen toegang hebben tot hun Roblox-accounts, waardoor het aantal wereldwijde spelers op het platform daalde van drie miljoen naar een miljoen.

Oorzaak onduidelijk

Verschillende gebruikers over de hele wereld uiten op Twitter hun onvrede over het niet werkende spel. "Wat is mijn leven zonder Roblox?" en "Ik heb geen geduld meer. Je ziet de hele gemeenschap in vlammen opgaan", schrijven ze. Ook ouders weten zich geen raad met hun kinderen die het spel niet kunnen spelen. Al weten enkele ouders het probleem wel érg te overdrijven. "Mijn zoon was letterlijk aan het huilen, begon spullen door de kamer te gooien en brak mijn favoriete vaas. Herstel Roblox alsjeblieft!", grapt een moeder.

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Gameplatform Roblox aangeklaagd door muziekindustrie

Wat de precieze oorzaak is, is niet duidelijk. Verschillende gebruikers beweren dat het ligt aan een reclame van de Mexicaanse fastfoodketen Chipotle. Gamers konden bij goede resultaten kans maken op een prijs bij de fastfoodketen. Een halfuur voordat het misging met de servers ging deze promotie online, meldt Dutch Cowboys. Roblox spreekt dat tegen: volgens het bedrijf ligt het niet aan bepaalde partnerschappen op het platform.

Roblox is een platform waar gebruikers games kunnen spelen die door andere gebruikers zijn gemaakt. Ook kunnen gebruikers op het platform games programmeren.

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Gamebedrijf Roblox gaat naar de beurs

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore