Tien aanhoudingen

Zes agenten en twee stewards gewond bij rellen MVV-Roda JC

30 oktober 2021 12:10 Aangepast: 30 oktober 2021 13:50
De ME moest ingrijpen bij de ongeregeldheden. Beeld © L1

Bij de rellen tijdens de wedstrijd MMV-Roda JC zijn zes agenten en twee stewards gewond geraakt. In totaal zijn tien mensen aangehouden.

De wedstrijd werd stilgelegd omdat het onrustig bleef op de tribune. Volgens de politie kwamen stewards in de verdrukking en werd er over en weer vuurwerk gegooid.

Ook na het stilleggen van de wedstrijd was de geest nog niet in de fles. "Na de wedstrijd heeft de politie rondom het stadion nog diverse charges uitgevoerd, waarbij ook aanhoudingen zijn verricht", schrijft de politie.

Bekijk hier hoe de ME gisteravond ingreep: 

Twee stewards van Roda JC en zes politiemedewerkers raakten gewond.

Relschoppers zijn twintigers

De aangehouden mensen zijn 19 jaar oud, zeven twintigers en een man van 50 jaar. Eén van hen komt uit Maasmechelen in België.

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

OM onderzoekt mogelijke vervolging relschoppers MVV-Roda

Het onderzoek naar de rellen is gisteravond meteen begonnen. Er zijn onder meer camerabeelden van in en rond het stadion bekeken.

Het Openbaar Ministerie gaat mogelijk over tot opsporing en vervolging van de relschoppers, zegt een woordvoerder. De gemeente Maastricht en MVV zeggen later nog met een reactie te komen.

Om tafel met Grapperhaus

Justitieminister Ferd Grapperhaus spreekt vrijdag weer met de KNVB over ongeregeldheden en agressie rond voetbalwedstrijden. Daarbij zal niet alleen het vertrek van Feyenoord-directeur Mark Koevermans na een reeks bedreigingen worden besproken, maar ook de stilgelegde Limburgse derby tussen MVV en Roda JC. 

De geplande bijeenkomst is actueler geworden door het wangedrag van supporters in de afgelopen weken. Het ministerie verwijst verder naar eerdere uitspraken van Grapperhaus naar aanleiding van de incidenten rond Koevermans. De bewindsman wil lik-op-stukbeleid voeren en 'misdadigers' meteen aanpakken.

KNVB: snel weren uitsupporters nog niet aan de orde

De KNVB verwacht niet dat op heel korte termijn maatregelen om wangedrag van supporters in te dammen worden aangescherpt. "In ieder geval dit weekend niet", zegt een woordvoerder. Het weren van uitsupporters is dan ook nog niet aan de orde.

"Sowieso niet bij de wedstrijden in het betaald voetbal die dit weekeinde worden gespeeld." De bond veroordeelde het supportersgeweld in Maastricht bij de Limburgse derby tussen MVV en Roda JC.

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore