Ga naar de inhoud
Drie verdachten opgepakt

Opnieuw aanhoudingen in zaak rond bedreigd fruitbedrijf Hedel

Het fruitbedrijf in Hedel heeft al jaren te maken met ernstige bedreigingen Beeld © ANP

De politie heeft drie nieuwe verdachten aangehouden in het onderzoek naar een fruitbedrijf in Hedel, dat door drugscriminelen wordt afgeperst en bedreigd. De verdachten zouden een 'sturende rol hebben gehad' bij de incidenten, waarin een huis in brand werd gestoken en twee andere huizen werden beschoten.

Het gaat om twee mannen van 19 en 21 en een vrouw van 20. De verdachten komen uit Amsterdam, en zijn afgelopen woensdag aangehouden. Vandaag besloot de rechter hun voorarrest met twee weken te verlengen.

Het fruitbedrijf in het Gelderse dorp wordt al jaren geteisterd door criminelen. Medewerkers werden met de dood bedreigd, en er werd brandgesticht en een handgranaat achtergelaten. Eerder dit jaar werden woningen beschoten in de Bommelerwaard en Waardenburg, een woning in Tiel werd in brand gestoken.

Toevallige drugsvondst

De bedreigingen begonnen nadat het personeel in mei 2017 een lading van 12 kilo cocaïne tussen de bananen vond. Medewerkers belden toen zelf de politie. Ook in juni 2018 en mei 2019 vonden medewerkers verdovende middelen tussen het fruit en telkens werd de politie ingeschakeld. 

Hoe
Lees terug:
Hoe een toevallige drugsvondst het dorp Hedel al jaren in zijn greep houdt

Na de brandstichting in juni werden op heterdaad vier verdachten aangehouden. Zij staan op 4 november weer voor de rechter. Welke rol de drie nieuwe verdachten precies hebben gespeeld, wil de politie 'in het belang van het onderzoek' niet zeggen.

De verdachten zitten in beperkingen, en mogen alleen contact hebben met hun advocaat.