Naar ziekenhuis gebracht

Vermist meisje (17) uit Arnhem thuis gevonden

28 oktober 2021 21:05 Aangepast: 29 oktober 2021 10:02
De zoekactie bij Heveadorp. Beeld © ANP

De politie heeft het 17-jarige meisje uit Arnhem dat sinds maandag werd vermist, thuis levend teruggevonden. Een woordvoerder van de politie zegt vanavond dat ze even na 16.30 uur in haar ouderlijk huis in Arnhem is aangetroffen.

Het meisje is naar het ziekenhuis gebracht. Hoe het met haar is, is niet bekendgemaakt. De politie heeft kort onderzoek gedaan in het huis. Een misdrijf kon vrij snel worden uitgesloten, liet de politie vanavond weten.

Amber Alert

De politie verstuurde vanmiddag een Amber Alert. Een half uur later maakte de politie bekend dat het meisje was gevonden. Volgens een woordvoerster van de politie is nog onduidelijk of de oproep iets te maken heeft gehad met de vondst van het meisje. Of de Arnhemse zich mogelijk uiteindelijk toch zelf heeft gemeld, is ook onbekend.

Het meisje liep maandagmiddag weg van huis en was sindsdien dagenlang onvindbaar. Omdat er aanwijzingen waren dat ze in Heveadorp of in Oosterbeek zou zijn, is die omgeving uitgekamd door agenten en vrijwilligers, met honden, paarden en vanuit de lucht. Ook bij Otterlo en Harskamp is gezocht.

Medische hulp 

Er waren grote zorgen over het vermiste meisje vanwege haar gezondheid. Ze was erg vermagerd en had medische hulp nodig, zei de politie. Er waren waarschijnlijk geen anderen bij haar vermissing betrokken. De ouders van het meisje hebben via een woordvoerder laten weten dat ze erg dankbaar zijn voor alle hulp en de grote inzet van alle betrokkenen. De politie schrijft in een persbericht vanwege de privacy van het meisje en haar naasten verder terughoudend te zijn met het verstrekken van informatie.

RTL Nieuws aanmelden nieuwsbrief

Dagelijkse update

Wil jij iedere middag een selectie van het belangrijkste nieuws en de opvallendste verhalen in je mail? Meld je dan nu aan voor de dagelijkse update.

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore