Vertrek Koevermans

Supporters Feyenoord zoeken toenadering via open brief

28 oktober 2021 03:05
De Kuip. Beeld © ANP

Supporters van Feyenoord hebben gisteravond via een open brief toenadering gezocht tot de raad van commissarissen. Dat gebeurde op de dag dat Mark Koevermans zijn functie van algemeen directeur neerlegde naar aanleiding van bedreigingen aan zijn adres.

Bij Koevermans werden onder meer in september de ruiten van zijn woning ingegooid. Ook werd zijn voordeur beklad. Er werd met graffiti de letters RJK op de deur geschreven, een afkorting voor Rotterdam Jongeren Kern, een groep jonge Feyenoord-aanhangers.

De acties van de 'fans' werden gisteren streng veroordeeld door onder meer de KNVB en demissionair minister van Justitie en Veiligheid Ferd Grapperhaus. 

'Niemand blij'

"Laten we maar meteen met de deur in huis vallen: niemand is blij met de ontstane situatie. Niemand wil dat deze situatie zich voordoet, voordeed of voor gaat doen in de toekomst", staat er in de brief, die door supportersvereniging FSV De Feijenoorder op sociale media is geplaatst.

"Bestuurders en supporters moeten met elkaar dezelfde kant op gaan bewegen. Het grote onderliggende probleem is dat de supporters en de club al tientallen jaren uit elkaar aan het groeien zijn, een feit dat voornamelijk voortkomt uit het idee dat praten nergens toe leidt."

'Frisse wind'

Na het opstappen van Koevermans lijkt er volgens de supporters "ruimte voor een frisse wind". "Nu willen we af van achterkamertjes politiek en zoveel mogelijk supporters informeren én betrekken. Hierbij maken wij dan ook de eerste knieval en kiezen wij publiekelijk voor dit standpunt om aan te tonen dat intenties van supporters oprecht zijn."

De open brief wordt ondersteund door bijna twintig supporterspartijen.

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Algemeen directeur Mark Koevermans stapt op bij Feyenoord na bedreigingen

RTL Nieuws aanmelden nieuwsbrief

Dagelijkse update

Wil jij iedere middag een selectie van het belangrijkste nieuws en de opvallendste verhalen in je mail? Meld je dan nu aan voor de dagelijkse update.

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore