Ga naar de inhoud
'We bossen die guns'

Amsterdamse drillrappers vervolgd voor opruiende teksten en wapenbezit

Still uit de videoclip

Het Openbaar Ministerie gaat twee Amsterdamse drillrappers vervolgen naar aanleiding van hun teksten in een videoclip. Het OM verdenkt hen van opruiing en bezit van verboden nepwapens. Het is voor het eerst dat drillrappers voor de rechter moeten verschijnen

Het gaat om rappers Biggs Kaki en Jorra, ofwel de 24-jarige Diego M. en de 28-jarige Jordan S. uit Amsterdam. Ze verschijnen morgen voor de rechter, schrijft de Amsterdamse krant Het Parool.

Intensive Care 

De vermeende opruiing en overtreding van de wapenwet zou onder meer hebben plaatsgevonden in een videoclip met de titel Intensive Care. De video werd ruim een jaar geleden geplaatst op YouTube:

In de tekst komen de volgende passages voor: 'Richt op mijn opps, ze doen hands in die air' en: 'We bossen die guns, die bullets gaan fast’. 'Opps' zijn tegenstanders, 'bossen' staat voor schieten, schrijft het Parool.  

Artiest

De advocaat van Diego M., Maarten Kuipers, denkt dat dat het OM de zaak ziet als een testcase. Hij vindt dat zijn cliënt zich heeft geuit als artiest. "Hij heeft natuurlijk wel vrijheid van meningsuiting." 

Bloed
Lees ook:
Bloed aan het mes: 'Drillrappers voelen de druk echt te doen wat ze rappen'