Promillage van 3,6

OM: slachtoffer van tramongeluk Den Haag had veel alcohol in zijn bloed

27 oktober 2021 14:15 Aangepast: 27 oktober 2021 15:17
In Den Haag is een persoon overleden bij een aanrijding met een tram. Beeld © Regio15

De Poolse man die overleed nadat hij in Den Haag voor een tram was terechtgekomen, had een alcoholpromillage van 3,6 in zijn bloed. Dat blijkt uit toxicologisch onderzoek, bevestigt het Openbaar Ministerie (OM) in Den Haag na berichtgeving door Omroep West. Voor een automobilist zou dat ruim zeven keer de toegestane hoeveelheid alcohol zijn.

Voor de dood van de 39-jarige man, die geen vaste woon- of verblijfplaats had, zit een 15-jarige vast. Hij wordt verdacht van het duwen van het slachtoffer.

Veroorzaken dodelijk incident

Twee andere Hagenaren (15 en 18) die waren aangehouden, worden niet langer verdacht van het veroorzaken van een dodelijk incident. Het OM verdenkt ze er wel van de plaats van het ongeluk te hebben verlaten zonder hulp te bieden aan het slachtoffer.

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Advocaat: man die onder Haagse tram kwam, viel jongens lastig

Het slachtoffer had de jongens meerdere keren opgezocht. De 15-jarige verdachte duwde de man uiteindelijk en moet volgens het OM geweten hebben dat de tram er toen aan kwam.

Fatale afloop

Volgens de advocaat van de 18-jarige verdachte zou de 15-jarige hoofdverdachte 'de man hebben afgeweerd of diens hand hebben weggeslagen'. Bij het afweren zou het slachtoffer vervolgens uit balans zijn geraakt met fatale afloop.

Het feit dat het slachtoffer alcohol had genuttigd heeft volgens een OM-woordvoerder geen invloed op de verdenking. "Die blijft zoals die blijft. Wel zegt het iets over de context. Dat zal aan de orde komen bij de inhoudelijke behandeling van de zaak bij de rechtbank."

Het ongeval vond vorige week maandag plaats op de Rijswijkse Landingslaan. Een van de twee 15-jarigen meldde zich diezelfde avond nog bij de politie. De andere tiener en de man van 18 deden datzelfde de ochtend daarop.

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore