Fatale steekpartij

Ook familie vraagt beelden 'vreselijk drama' Anouk niet te delen

27 oktober 2021 11:17 Aangepast: 27 oktober 2021 12:54
Beeld © Meesters Multimedia

De familie van de 20-jarige Anouk, die zaterdagavond in Den Bosch om het leven kwam tijdens een steekincident, roept op geen beelden van de fatale steekpartij te delen.

Beelden van het incident aan de Slagendreef waren live te zien op Instagram. Eerder riep de politie al op te stoppen met het verspreiden van beeldmateriaal.

De 20-jarige Anouk kwam 23 oktober in Den Bosch om het leven. De 20-jarige Anouk kwam 23 oktober in Den Bosch om het leven.

De 21-jarige zus van het slachtoffer is aangehouden en zit in voorarrest. "We begrijpen dat dit drama ongelooflijk veel aandacht krijgt. Maar de familie doet een uitdrukkelijke oproep aan iedereen om geen kwetsende beelden te delen en om geen voeding te geven aan allerlei geruchten en aannames. Uit respect voor en het belang van Anouk en uit respect voor iedereen die door dit vreselijke drama getroffen is", reageert de familie in een persverklaring.

Gitzwarte dag

De familie spreekt van een gitzwarte dag. "Wat er exact is gebeurd en waarom, moet nog blijken uit verder onderzoek. Voor de familie is dit een onbeschrijfelijk drama, waarin zij rust en privacy nodig heeft om zich te kunnen focussen op het afscheid van Anouk."

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Fatale steekpartij Den Bosch te zien op livestream: 'Deel de beelden niet'

Het 20-jarige slachtoffer is meerdere keren gestoken. Het lijkt er volgens het Openbaar Ministerie op dat de aanval met het mes in de woning van de zussen is begonnen. Het slachtoffer zag kans om naar de buren te vluchten en overleed uiteindelijk daar in de woning.

Psychiatrische afdeling

De verdachte is opgenomen op een psychiatrische afdeling van de gevangenis. Gisteren besloot de rechter-commissaris het voorarrest met veertien dagen te verlengen.

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore