In het centrum

Grote brand Aalsmeer onder controle: waarschijnlijk geen slachtoffers

27 oktober 2021 00:48 Aangepast: 27 oktober 2021 07:49
De brandweer was massaal aanwezig in het centrum van Aalsmeer. Beeld © ANP

In het centrum van Aalsmeer heeft gisteravond een grote brand gewoed, waardoor grote schade is ontstaan. Vooralsnog is er geen sprake van slachtoffers. "Maar helemaal zeker weten doen we dat niet, want we kunnen het gebouw nog niet betreden", vertelt een woordvoerder.

De brand brak rond 22.30 uit aan een pand in de Zijdstraat in Aalsmeer. Het zou gaan om een gebouw dat in aanbouw was. Vlak voor middernacht was het vuur onder controle. De brandweer was met meerdere blusvoertuigen in de weer om de brand te bestrijden.

Evacuaties

De bewoners van drie omliggende panden moesten worden geëvacueerd. Zij werden opgevangen in het gemeentehuis, liet een woordvoerder van de brandweer weten. In de Zijdstraat bevinden zich veel woningen boven winkelpanden, de brandweer deed er alles aan om te voorkomen dat het vuur oversloeg.

Of en wanneer de bewoners van de ontruimde panden terug kunnen keren naar hun woningen, is volgens de woordvoerder nog onduidelijk. De oorzaak van de brand is onbekend. Het gebouw waarin de brand woedde heeft volgens de veiligheidsregio 'aanzienlijke schade opgelopen'.

Het pand dat in brand vloog was waarschijnlijk in aanbouw. Het pand dat in brand vloog was waarschijnlijk in aanbouw.

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore