Psychiatrische afdeling

Vrouw langer vast voor doodsteken halfzus (20) in Den Bosch

26 oktober 2021 14:34 Aangepast: 26 oktober 2021 16:41
De politie doet nog onderzoek bij de woning. Beeld © ANP / Rob Engelaar

De 21-jarige vrouw die zaterdagavond in Den Bosch haar halfzus zou hebben doodgestoken, blijft veertien dagen langer in voorarrest. De verdachte, die beelden van het steekincident live op Instagram deelde, is opgenomen op de psychiatrische afdeling van de gevangenis.

Dat maakte de rechter-commissaris van de rechtbank vandaag bekend. 

Het 20-jarige slachtoffer is zaterdagavond meerdere keren gestoken in haar eigen huis en is toen naar de buren gevlucht. Er werd direct hulp ingeschakeld. Ook een traumahelikopter kwam ter plaatse, maar de hulp mocht niet meer baten. Het slachtoffer overleed in het huis van de buren.

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Fatale steekpartij Den Bosch te zien op livestream: 'Deel de beelden niet'

De verdachte is aangehouden in het huis waar de steekpartij plaatsvond. Het slachtoffer en de verdachte wonen op hetzelfde adres aan de Slagendreef in Den Bosch.

Wat er precies is gebeurd in het huis aan de Slagendreef, is nog niet bekend. Het onderzoek is nog in volle gang. De politie verricht de komende dagen uitgebreid forensisch onderzoek in de woning van de vrouwen.

Ook hond gewond

Bij de steekpartij raakte ook een hond gewond. De hond werd acht keer gestoken en is met de dierenambulance naar een dierenziekenhuis gebracht. Het dier is gelijk geopereerd en maakt het naar omstandigheden goed.

Gebruik jij de RTL Nieuws-app al?

Ja? Daar zijn we blij mee! Nog niet? Download ‘m hier voor Android en iOS.

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore