Schreeuwen en slaan

Agressieve treinreiziger met hakmes aangehouden

26 oktober 2021 12:33 Aangepast: 26 oktober 2021 12:36
Een trein op station Heemstede-Aerdenhout Beeld © ANP

De politie heeft gisteravond een treinreiziger bij station Heemstede-Aerdenhout aangehouden die een hakmes bij zich had en zich agressief gedroeg.

De 31-jarige man uit Assen bedreigde een conductrice en sloeg met zijn hakmes op de banken in de trein. Mogelijk was hij onder invloed van alcohol en drugs. Meerdere mensen hebben aangifte gedaan van bedreiging.

NS-app

Reizigers in de trein van Vlissingen naar Amsterdam trokken via een app van de NS aan de bel over de agressieve man, nadat hij aan het schreeuwen was geslagen en tegen voorwerpen om zich heen had geschopt.

Miniatuurvoorbeeld
Lees meer

NS: Whatsapp-alert voor incidenten in trein 2500 keer gebruikt

Bloedtests

Een conductrice vond hem vervolgens in een in- en uitstapgedeelte van de trein, waar hij zijn hakmes aan het poetsen was. De reizigers die in de buurt zaten moesten zich uit de voeten maken.

De man ging ervandoor toen de trein stopte op station Heemstede-Aerdenhout. De politie wist hem in de buurt van het station aan te houden. De Assenaar verzette zich daarbij en is vastgezet op het politiebureau, waar ook bloed van hem is afgenomen voor tests.

De gedupeerde treinreizigers is slachtofferhulp aangeboden.

Miniatuurvoorbeeld
Lees meer

Milan (16) redde een meisje van het spoor terwijl de trein eraan kwam: 'Zoiets doe je gewoon'

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore