'Ik zie geen duw'

Advocaat: man die onder Haagse tram kwam, viel jongens lastig

25 oktober 2021 19:03 Aangepast: 26 oktober 2021 07:50
Bloemen op de plek in Den Haag waar vorige week een Poolse man onder de tram kwam. Beeld © ANP / Hollandse Hoogte

De advocaat van één van de tieners die betrokken zouden zijn geweest bij het incident vorige week in Den Haag waarbij een Poolse man onder een tram belandde, zegt dat de jongens door de Pool waren lastiggevallen.

Daarop zou één van de verdachten, een jongen van 15, de man hebben afgeweerd of diens hand hebben weggeslagen. Dashcambeelden van een geparkeerde auto zouden de toedracht hebben vastgelegd.

"Ik zie geen duw", zegt Hugo Bakker tegen RTL Nieuws. Bakker is de advocaat van de 18-jarige jongen die deel uitmaakte van het drietal tieners. "Mijn cliënt staat op een paar meter afstand van het handgemeen. De man valt de jongen lastig, en ze lopen weg. Dat is allemaal te zien."

Uit balans

Volgens de 18-jarige jongen zou de Poolse man naar alcohol hebben geroken. Hij zou oog in oog hebben gestaan met één van de 15-jarige verdachten en hem hebben uitgescholden. Bij het afweren zou het latere slachtoffer uit balans zijn geraakt. "Hij maakt een halve draai en komt op het spoor terecht."

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

OM: 15-jarige jongen duwde dodelijk slachtoffer voor de tram in Den Haag

Het Openbaar Ministerie zei eerder dat uit onderzoek naar voren was gekomen dat de 15-jarige jongen het slachtoffer duwde. De 18-jarige werd samen met een jongen van 15 donderdag vrijgelaten en niet langer verdacht van het 'veroorzaken van een dodelijk incident'. Eén van de drie, een jongen van 15, zit nog in voorarrest.

Meerdere keren opgezocht

Volgens het OM klopt het dat de Poolse man de jongens 'meerdere keren ' heeft opgezocht'. Het OM laat weten dat het onderzoek nog loopt en dat ook de camerabeelden worden bekeken. "We weten niet of er ook onderzoek is gedaan naar het alcoholpromillage bij het slachtoffer", zegt een woordvoerder. 

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Slachtoffer fataal tramincident in Den Haag is Poolse man (39)

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore