Zo'n 100 reizigers

Vlucht met Nederlanders uit Marokko geland op Schiphol

23 oktober 2021 06:36
Reizigers op Schiphol, eerder deze week. Beeld © ANP

De eerste repatriëringsvlucht van Transavia met in Marokko gestrande reizigers is rond 01.30 uur geland op Schiphol. Volgens een woordvoerder zaten er ongeveer honderd gedupeerde reizigers in het toestel.

Marokko verbood sinds donderdag alle vluchten van en naar Nederland, Duitsland en het Verenigd Koninkrijk. De Marokkaanse autoriteiten zijn bang dat het oplopend aantal coronabesmettingen overslaat naar het Noord-Afrikaanse land.

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Marokko geeft Transavia toestemming voor 10 repatriëringsvluchten

Transavia kreeg gisteren toestemming van Marokko om tien repatriëringsvluchten uit te voeren. Tot 29 oktober staan er nu nog negen vluchten naar Nederland gepland.

3500 reizigers naar Marokko

De afgelopen week zijn ongeveer 3500 mensen met Transavia naar Marokko gereisd. Sinds de aankondiging van het vliegverbod was er veel onduidelijkheid over wat het betekende voor Nederlandse reizigers.

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Alweer een nieuwe coronavariant, reden tot zorgen?

Transavia wachtte dagenlang op een vergunning om met lege vliegtuigen gestrande passagiers te kunnen ophalen. De luchtvaartmaatschappij waarschuwde eerder dat de tien vluchten waarschijnlijk niet genoeg zijn om iedereen die wil terug naar Nederland te brengen.

Gisteravond landde op Brussel ook een vlucht vanuit Marokko, met 78 Nederlanders aan boord. Zij worden vanuit de Belgische hoofdstad met een bus naar Nederland gebracht. Deze gerepatrieerde mensen waren naar Marokko gegaan via reisbureau TUI.

RTL Nieuws aanmelden nieuwsbrief

Dagelijkse update

Wil jij iedere middag een selectie van het belangrijkste nieuws en de opvallendste verhalen in je mail? Meld je dan nu aan voor de dagelijkse update.

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore