Vliegverbod

Marokko geeft Transavia toestemming voor 10 repatriëringsvluchten

22 oktober 2021 15:04 Aangepast: 22 oktober 2021 15:37
Een vliegtuig van Transavia op de luchthaven van Marrakech. Beeld © Sabine Joosten

Luchtvaartmaatschappij Transavia heeft van de Marokkaanse autoriteiten toestemming gekregen om de komende week tien repatriëringsvluchten uit te voeren. De eerste, die vertrekt vanuit Marrakesh, komt vannacht aan op Schiphol, zegt een woordvoerster.

Marokko verbood met ingang van de nacht van woensdag op donderdag alle vluchten van en naar Nederland, Duitsland en het Verenigd Koninkrijk in de strijd tegen het coronavirus.

Transavia-topman Marcel de Nooijer waarschuwt dat de tien vluchten waarschijnlijk niet genoeg zullen zijn om iedereen die wil terug naar Nederland te brengen. "We doen er echter alles aan om samen met onze passagiers naar oplossingen te zoeken."

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Hoop voor gestrande Nederlanders: Marokko staat enkele vluchten toe

De afgelopen week zijn ongeveer 3500 mensen via Transavia naar Marokko gereisd. De afgelopen dagen was er veel onduidelijkheid over wat het vliegverbod betekende voor Nederlandse reizigers die naar het Noord-Afrikaans land waren gereisd. Zo wachtte Transavia dagenlang op een vergunning om met lege vliegtuigen gestrande passagiers te kunnen ophalen.

Transavia roept passagiers met een ticket voor een terugvlucht die al op een andere manier zijn teruggekeerd naar Nederland hun vlucht te annuleren. Zo komen er weer plekken vrij voor andere passagiers.

RTL Nieuws

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore