Zonovergoten zondag

Nog even door de buien heen: volgende week kans op 18 graden

22 oktober 2021 10:56
Herfstwandeling in oktober (archieffoto) Beeld © ANP

Iedereen die komende week van de herfstvakantie geniet, heeft meer geluk dan degenen die deze week vakantie vieren. Vanaf zondag knapt het weer namelijk flink op. Er is zelfs kans op 18 graden. "Maar we moeten eerst nog even de buien uitzitten."

Want echt mooi weer is het niet vandaag. "Het wordt maximaal 12 graden, buien trekken van noord naar zuid ons land over en het waait stevig", vertelt Nicolien Kroon, meteoroloog bij Buienradar. 

Stormachtige wind

De stormachtige wind van de afgelopen dagen, houdt vandaag ook aan. Langs de kust gaat het om windkracht 8 en windstoten tot 80 kilometer per uur. Ook in het binnenland waait het stevig. "Dat maakt het natte weer van vandaag nog guurder." 

De harde wind zorgde gisteren voor grote schade in Barendrecht. Trampolines zijn weggewaaid, tuinhuisjes vernield en dakkapellen zijn van daken gerukt. Bekijk de schade in onderstaande video:

Maar dat is een kwestie van uitzitten, zegt Kroon. "Op wat licht gespetter na is het morgen grotendeels droog en maar overwegend bewolkt." Warm wordt het niet met 12 graden. Maar het is wel rond het gemiddelde van deze tijd van het jaar. 

Zonovergoten zondag

Kroon denkt dat iedereen blij wordt van het verwachte weer van aankomende zondag. "Het wordt een stralende, zonovergoten zondag." De wind wordt minder stevig en het wordt 14 graden. 

Miniatuurvoorbeeld
Bekijk ook:

Dit is waarom het aan de kust zo veel regent in de herfst

Volgende week doet de temperatuur nog een schepje bovenop: dan wordt het 16 tot 18 graden. "In de loop van de week neemt de kans op wat regen wel toe, maar zoveel regen als deze week viel, zal er niet vallen."

Kroon vertelt dat gisteren en woensdag voor een halve maand aan regen is gevallen. "Voor volgende week gaat het om een paar millimeter, dat zal niet veel uitmaken." 

Bekijk hier de Buienradar:

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore