Feyenoord-Union Berlin

75 Duitse voetbalfans opgepakt in Rotterdam: 'Wilden confrontatie aan gaan'

21 oktober 2021 21:47 Aangepast: 22 oktober 2021 08:29
Een groep fans van Union Berlin loopt richting het stadion. Beeld © ANP

De politie heeft voor de thuiswedstrijd van Feyenoord tegen FC Union Berlin een groep van 75 Duitse fans aangehouden in de Rotterdamse wijk Lombardijen. Volgens een woordvoerder van de politie was de groep uit op een confrontatie met Feyenoord-fans.

"De fans hadden allerlei spullen bij zich die er op duidden dat zij de confrontatie aan wilden gaan. Ook hadden ze sportbitjes in. Ze liepen in de wijk Lombardijen een bepaalde route, en waren op weg naar Feyenoord-cafés", zegt de politie.

Dat was voor de politie genoeg aanleiding om de groep aan te houden, zei de politiewoordvoerder. "De arrestanten zijn overgebracht naar het politiebureau en zitten vast."

3 fans en politieman gebeten door politiehond

Een andere groep Duitse fans liep vanuit het centrum onder politiebegeleiding richting het stadion. Toen die groep uiteenviel, vroeg de ME aan de mensen die vooraan liepen om even te wachten. "Die groep begon direct op de ME te hakken", zegt de woordvoerder van de politie. Bij het ingrijpen is ook een diensthond ingezet die drie supporters en één politieman heeft gebeten." Zij zijn door ambulancepersoneel nagekeken en behandeld.

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Clubleiding van Union Berlin aangevallen door Feyenoord-hooligans in Rotterdamse bar

Ook bij het stadion aangekomen ging niet alles vlekkeloos. Feyenoord won de wedstrijd met 3-1, maar veel Duitse fans zagen maar een deel van die wedstrijd. Volgens Duitse media waren er problemen met het scannen van de coronatoegangsbewijzen.

Ook gisteravond ging het mis

In de aanloop naar het duel in de Conference League deed zich in Rotterdam woensdagavond ook een incident voor. Een groep hooligans viel een delegatie van de Duitse club in het centrum van de stad in een horecagelegenheid aan.

Daarbij werd de groep van 25 personen, onder wie voorzitter Dirk Zingler en directielid Oskar Kosche, met stoelen en glazen bekogeld. Eén vrouw uit het Duitse gezelschap raakte lichtgewond en moest naar het ziekenhuis.

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore