Fatale aanrijding

OM: 15-jarige jongen duwde dodelijk slachtoffer voor de tram in Den Haag

21 oktober 2021 16:31 Aangepast: 21 oktober 2021 21:04
Bloemen op de plek van het incident. Beeld © ANP

De 39-jarige man die afgelopen maandag overleed na een aanrijding met een tram werd geduwd door een jongen van 15. Dat blijkt uit onderzoek van het Openbaar Ministerie. Hij wordt verdacht van doodslag.

"Op dit moment komt uit het onderzoek naar voren dat het slachtoffer de jongens meerdere keren opzocht. Uiteindelijk heeft de 15-jarige het 39-jarige slachtoffer geduwd", schrijft het OM. 

Andere twee jongeren vrijgelaten

Het OM schrijft dat de jongen zich bewust moet zijn geweest van de aankomende tram. Het OM: "Door het slachtoffer op dat moment te duwen heeft de jongen willens en wetens het risico op het vallen en overlijden van de man aanvaard."

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Slachtoffer fataal tramincident in Den Haag is Poolse man (39)

Er werden eerder nog twee jongens aangehouden in verband met het incident, maar zij zijn weer vrijgelaten. "Zij worden niet langer verdacht van het veroorzaken van het dodelijke incident." Ze worden wel nog altijd verdacht van een 'overtreding'. Namelijk het 'verlaten van een hulpbehoevende', schrijft het OM.

Morgen komt de verdachte jongen van 15 voor de rechter-commissaris. 

In Den Haag is een persoon overleden bij een aanrijding met een tram. In Den Haag is een persoon overleden bij een aanrijding met een tram.

Poolse man zonder vaste woon-of verblijfplaats

Het slachtoffer was een 39-jarige man met de Poolse nationaliteit. De politie meldde eerder dat hij geen vaste woon- of verblijfplaats had. De man werd maandagavond rond 20.50 uur bij de tramhalte van de Anthony Fokkersingel aangereden.

Ondanks de inzet van de hulpdiensten overleed hij ter plekke. 

Bekijk ook: binnen 3 dagen en 15 uur moet een verdachte voorkomen, en meer feiten over een strafzaak

Hoe gaat dat nou precies als iemand wordt verdacht?

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore