Weggewaaide trampolines

Grote schade en gewonden door harde wind in Barendrecht

21 oktober 2021 06:32 Aangepast: 21 oktober 2021 09:02
Meerdere woningen hebben kapotte ruiten opgelopen en er zijn verschillende bomen op auto's beland. Beeld © ANP

In de woonwijk Ter Leede in het Zuid-Hollandse Barendrecht heeft mogelijk een windhoos vannacht forse schade veroorzaakt in drie tot vier straten. Volgens een woordvoerder van de veiligheidsregio zijn vier mensen gewond geraakt. Een van hen is afgevoerd naar het ziekenhuis. Bekijk hier beelden van de schade:

"Van meerdere huizen zijn dakpannen afgeblazen. De brandweer inventariseert op dit moment waar de schade het grootst is", zegt de woordvoerder.

Wat de omvang van de aangerichte ravage is, is volgens hem nog onduidelijk. De brandweer onderzoekt waar sprake is van een gevaarlijke situatie en waar moet worden ingegrepen.

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Stephanie filmde de windhoos in Leersum: 'Echt alles ging kapot'

De schade lijkt het grootst aan de Thurleede in Barendrecht, melden lokale media. Op foto's zijn vernielde tuinhuisjes, weggewaaide trampolines en bomen die op auto's terecht zijn gekomen te zien.

Rondvliegende dakpannen

Op straat liggen afgewaaide dakpannen en andere voorwerpen die door de windhoos zijn verplaatst. "Ook ramen zijn beschadigd door rondvliegende dakpannen."

Inmiddels keert een aantal brandweereenheden terug naar de kazerne. De veiligheidsregio verwacht dat de gemeente de rest van de ochtend bezig zal zijn met het opruimen van de getroffen straten.

De windhoos heeft veel schade veroorzaakt. De windhoos heeft veel schade veroorzaakt.

Meer schade

Op meer plekken in het land zijn er berichten over schade door harde wind. Zo rukten de hulpdiensten op meerdere plekken in de regio Utrecht uit. Ook het treinverkeer heeft er last van, omdat op meerdere plekken op en rond het spoor bomen of takken terecht zijn gekomen. Dit kan tot vertraging leiden.

Het KNMI verwacht dat de harde wind ook in de loop van de dag aanhoudt. In de eerste helft van de ochtend waait het vooral in het zuiden hard, later op de dag overal. In het hele land geldt code geel.

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore