In kruis gegrepen

Celstraf geëist tegen twee vrouwen na aanranden pizzabezorger (17)

19 oktober 2021 17:23 Aangepast: 19 oktober 2021 17:38

De officier van justitie heeft drie maanden celstraf geëist tegen twee 25-jarige vrouwen voor het aanranden van een 17-jarige pizzabezorger in Alkmaar. De twee verdachten vertelden vandaag in de rechtbank hoe ze de minderjarige jongen in zijn kruis hadden betast en het voorval filmden met een mobiele telefoon.

Beide verdachten, Michelle de K. en Cato van der K., vertelden onder invloed te zijn geweest van alcohol en lachgas toen ze op een zaterdag in mei vorig jaar een pizza met drankjes bestelden.

In paniek

Gekleed in een roze badjas met een zichtbaar decolleté opende De K. de deur. Nadat ze geld had gehaald en terugkeerde met een filmende mobiele telefoon, sloeg Van der K. haar arm om de bezorger heen en kneep ze hem in zijn geslachtsdeel. Ze was daarbij gekleed in een latex sm-pakje.

De vrouwen zeiden de bezorger dat het zijn 'ultieme droom moet zijn om zo door klanten te worden verwelkomd', maar de jonge bezorger raakte door de gebeurtenissen in paniek en in shock.

Aangifte

Hij verliet de woning en barstte in huilen uit. Op aandringen van zijn baas deed hij kort daarna aangifte bij de politie. Hij kon volgens zijn slachtofferadvocaat zes weken niet werken door onder meer paniekaanvallen en volgde drie maanden intensieve gesprekken met hulpverleners.

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Lagere straf voor vrouw die seks had met vriendje (14) van dochter

Het slachtoffer was niet bij de zitting aanwezig, omdat hij er niet meer aan herinnerd wil worden. De rechter las zijn slachtofferverklaring voor: "Voor mij stortte mijn wereld in. Ze hebben me tegen mijn zin en toestemming betast. Het heeft me psychisch pijn gedaan."

'Uit de hand gelopen'

De vrouwen zeggen dat ze niet wisten dat de pizzabezorger minderjarig was. "Ik had niet de indruk dat hij het vervelend vond. We waren in een feeststemming. Het is uit de hand gelopen", aldus Van der K. "Het had sowieso niet mogen gebeuren."

De officier van justitie noemde de aanranding 'overweldigend en bedreigend' voor het jonge slachtoffer.

Heb jij te maken gehad met seksueel misbruik en zoek je hulp? Schakel de hulplijn in van het Centrum Seksueel Geweld. Bel 0800-0188

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore