Tribune ingestort

Stadion De Goffert blijft voorlopig gesloten

19 oktober 2021 14:59
De tribune stortte in toen supporters van Vitesse begonnen te springen. Beeld © ANP

Het Nijmeegse Goffertstadion blijft voorlopig dicht. De gemeente Nijmegen, eigenaar van het stadion, heeft dat besloten naar aanleiding van het instorten van een tribune, afgelopen weekend.

Het is niet bekend wat de oorzaak is van het instorten van de tribune. De veiligheid van het publiek staat voorop en daarom laat de gemeente een extern bureau onderzoek doen voor het stadion weer open kan. 

Afgelopen zondag voetbalde NEC tegen aartsrivaal Vitesse uit Arnhem. Vitesse won met 0-1 en supporters vierden die overwinning door te hossen in het uitvak van stadion De Goffert, daartoe aangemoedigd door de Vitesse-spelers. Dan begeeft opeens het voorste deel van de tribune het.

"We begrijpen de keuze van de gemeente om het stadion tot nader order te sluiten", laat NEC-woordvoerder Nick van der Cammen weten. "Het is voor ons belangrijk dat er gedegen onderzoek wordt uitgevoerd, waarbij in de toekomst de veiligheid van iedereen in het stadion gewaarborgd moet zijn." 

Wedstrijden op andere locatie

Van der Cammen laat weten dat de club op zoek gaat naar een andere locatie om op korte termijn hun wedstrijden te spelen. "De gesprekken met andere clubs en de KNVB lopen al sinds gisteren, omdat we hier op voorbereid waren."

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Ingenieursbureau gaat veiligheid Goffertstadion onderzoeken na instorten tribune

Het ingestorte deel van de tribune kwam terecht op een container die eronder stond. Daardoor vielen, zoals de directeur van NEC het in onderstaande video noemde 'als door een godswonder' geen slachtoffers.

 

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore