Slachtoffer geduwd?

Drie jongeren (15, 15, 18) aangehouden na fataal tramincident Den Haag

19 oktober 2021 12:37 Aangepast: 19 oktober 2021 17:22
De tram in Den Haag. Beeld © ANP

De politie heeft drie jongeren aangehouden die mogelijk iets te maken hebben met het fatale tramongeluk gisteravond in Den Haag. Daarbij overleed een 39-jarige man zonder vaste woon- of verblijfplaats.

De jongeren zijn 15, 15 en 18 jaar oud en hebben zichzelf bij het politiebureau gemeld. Ze komen alle drie uit Den Haag en zitten in beperking. Ze mogen alleen contact hebben met hun advocaat.

Mogelijk geduwd

Het slachtoffer werd rond 20.50 uur bij de tramhalte van de Anthony Fokkersingel aangereden. Ondanks de inzet van de hulpdiensten is de man ter plekke aan zijn verwondingen overleden, schrijft de politie in een persbericht.

Ooggetuigen verklaarden dat de man mogelijk voor de tram was geduwd en dat er mogelijk drie personen bij betrokken waren. Of dit ook de drie aangehouden verdachten zijn, is niet bekend.

Onderzoek gaat door

De politie deed de hele nacht onderzoek en is nog altijd op zoek naar tips. "Het rechercheteam is specifiek op zoek naar getuigen die mogelijk voor het incident van 20.50 uur of net na het incident iets gezien of gehoord hebben."

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Man overleden na aanrijding met tram Den Haag, mogelijk geduwd

De trambestuurder is door medewerkers van het Haags vervoerbedrijf (HTM) opgevangen. Getuigen is slachtofferhulp aangeboden. 

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore